Nuci de casa

De curând am gasit în pod la soacra mea, formele de prăjituri pentru nuci și soțul și-a amintit de copilărie asa ca am decis sa-i fac o bucurie și sa pregătesc pentru sărbători aceste delicioase prăjituri mai ales ca sunt de părere ca și micuții mei trebuie să-și amintească de ele peste ani, altfel tradiția lor nu are cum sa meargă mai departe. Cine știe poate vor găsi și ei la un moment dat formele de prăjituri și se vor gândi sa le pregătească și nepoților, nepoților mei aceste minunății dulci.

Ingrediente:

Pentru aluat

-1 pachet unt 250 g

-600 g faina

-5 oua

-500 ml lapte

-200 ml ulei

– 1 praf copt

-125 g zahar

-1 esență vanilie

-1 vârf cuțit sare

Pentru crema:

-1 crema prăjituri cacao Dr Oetker

-125 g unt

-100 g nuca măcinată

 

Mod de preparare:

In primul rand când te gândești sa te apuci de pregătit aceste prăjituri delicioase trebuie sa te înarmezi cu o răbdare de fier mai ales dacă ai forme mici ca ale mele si nu cele cum sunt nucile acelea mari din comerț. In al doilea rand nu faceți doza dubla, credeți-mă pe cuvânt ca dintr-o doza va ies o mulțime de prăjituri, eu nu am crezut pe cuvânt rețetele pe care le-am citit și am crezut ca ies prea puține asa ca am petrecut 2 zile în bucătărie doar făcând cojile de nuci și curățându-le pentru ca apoi sa mai pierd jumătate de zi la potrivit jumătăți și umplut.

Se amesteca ouăle cu zaharul.

După care se bat spuma cu mixerul sau cu telul dacă aveți răbdare.

Se amesteca apoi ouăle cu laptele.

Daca aveți faina de la moara cum a fost cazul meu, treceți-o prin sita pentru a evita sa ajungă impurități în aluat.

Amestecați faina cu praful de copt.

Apoi puneți faina în ploaie peste ouăle bătute și amestecați pana se întărește aluatul. Puneți uleiul pentru va ajuta sa nu se lipească de mâini și frământați bine. Este posibil ca aluatul sa va mai ceara faina și ulei. In functie de frământat va dați seama exact cat va trebuie.

După ce ați făcut aluatul luați cate o mana, rulați pe tocător și tăiați cu cuțitul bucatele cat unghia pe care le faceți apoi biluțe.

Intre timp spălați bine forma, uscați-o și ungeți-o cu ulei. Puneți aluatul în forme și lăsați cam 30 de secunde pe foc. Primele 2-3 ture n-or sa va iasă, dar nu va speriați este din cauza ca forma nu este bine încălzită. Pe măsură ce începeți sa le faceți o sa va dați seama exact si cat trebuie sa le lăsați pe foc ca sa nu se ardă dar sa se coacă suficient.

După ce le-ati făcut, le curățați cu cuțitul de marginile inestetice și faceți perechi 2 cate 2 pe care sa le umpleți cu crema.

Daca dispuneți de timp și răbdare puteți încerca creme cu oua, creme fierte, cu vanilie sau ciocolata, ma rog diversitatea rețetelor pentru creme este foarte vasta pe internet.

Eu fiind oarecum în criza de timp pentru ca după cum v-am spus am făcut doza dubla, am făcut repede o crema de prăjituri cu cacao de la Dr Oetker în care am amestecat untul și nuca măcinată. După care am umplut jumătățile și am lipit 2 cate 2. Le-am pus într-un lighean pe care l-am acoperit cu folie alimentara și cu un prosop îmbibat în apa calda după care l-am dat la rece în cămara. Dupa aproximativ 2 zile cojile s-au înmuiat și prăjiturile s-au făcut absolut delicioase asa ca le-am pus pe platou, le-am pudrat cu zahar pudra și ne-am desfătat cu ele de sărbători.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Skip to toolbar