Cum alegi uscătorul de rufe?

Nu știu dacă ai urmărit piața obiectelor pentru casa în ultima perioada. Daca ai făcut-o ai observat probabil ca la capitolul uscător de rufe găsești astăzi o mulțime de modele care mai diferite și mai sofisticate. Ceea ce iți complica foarte mult alegerea nu-i asa?

Astăzi vreau sa te ajut sa faci alegerea potrivita în ceea ce privește un uscător de rufe asa ca o să-ți prezint câteva sfaturi de care trebuie sa ții cont.

Daca bugetul nu este o problema poți opta pentru un uscător electric sau pentru o mașină de spălat cu uscător inclus, dar pe lângă preț trebuie sa dispui și de un spațiu în plus cel puțin în cazul uscătorului electric.

Uscatul rufelor în mod clasic vine și el cu o mulțime de alegeri la pachet pe care trebuie sa le faci atunci când alegi uscătorul după cum iți spuneam mai sus.

Rufe uscate în balcon

De cele mai multe ori atunci când locuim la apartament, folosim balconul pentru a usca rufele, mai ales ca de când a apărut tâmplăria de termopan, balcoanele au devenit parte integranta din locuință, uneori chiar parte din camera de zi sau sufragerie. Atunci însă când balcoanelor li se respecta statutul de balcon, nefiind modificate sever aici găsim instalate de cele mai multe ori acte un uscător rufe balcon unde hainele se usucă în voie indiferent de anotimp. Acestea pot fi clasicele sârme prinse cu dibluri în pereți sau pot fi uscătoare moderne în stil LIFT care se prin în tavan și nu ocupa un spațiu prea mare. Faptul ca balconul este o parte foarte bine aerisita din apartament face ca un uscător rufe balcon sa fie alegerea cea mai buna atunci când vine vorba de uscarea la vânt și în același timp igienizarea hainelor proaspăt spălate la bloc.

Rufe uscate pe calorifer

In copilărie mama usca hainele pe calorifer, de regula iarna sau când noi eram mici și murdăream hainele foarte des iar pe atunci aveam cel mult 2-3 schimburi asa ca mama era nevoita sa spele în continuu. Acum nu mai uscam pe calorifer din motive cum ar fi umezeala degajata care poate aduce mucegai în locuință sau minimizarea temperaturii din casa. Cum însă ideile sunt în continua dezvoltare, au apărut pe piață uscătoare specifice pentru calorifer care se atașează acestuia și permit uscarea rufelor fără ca acestea sa fie efectiv pe calorifer. Acest tip de uscătoare este perfect pentru garsoniere și spatii mici cum ar fi  camerele din căminele studențești.

Rufe uscate la geam sau în afara balconului

Atunci când nu ai un balcon dar totuși iți dorești ca gerul și vântul să-ți usuce hainele poți opta pentru un uscător exterior care se prinde cu dibluri de perete. Pe lângă faptul ca acest tip de uscător te ajuta sa câștigi spațiu, este și retractabil asa ca atunci când nu-l folosești îl poți strânge. De exemplu eu am folosit un astfel de uscător pe vremea când locuiam într-o garsoniera la parter cu vedere în parcarea blocului și fără balcon. Pentru mine a fost ideal, întindeam uscătorul puneam rufele, mi le zvânta vântul si soarele apoi când le adunam, strângeam și uscătorul pentru a nu încurca traficul prin parcare.

Rufe uscate în locuință

Fie ca locuiești la bloc sau la casa, cel puțin o data în viata ai fost nevoit/a sa usuci hainele în casa. Motivele pot fi multiple, fie ca n-ai balcon, fie ca vecinii fac praf afara sau poate ploua ori burnițează. In aceste situații, un uscător de rufe pliabil este soluția potrivita. Pe piață se gasesc mai multe tipuri de uscător de rufe pliabil. Acestea difera în functie de mărimea spațiului în care acestea pot fi folosite dar și de cantitatea de rufe care poate fi uscata pe ele la un anumit moment dat.

Rufe uscate în gradina

Cele mai faine uscătoare sunt din punctul meu de vedere cele de gradina care permit hainelor sa se usuce în voie la vânt. Din păcate nu toată lumea locuiește la casa, asa ca implicit nu-l poate folosi toată lumea. Spre deosebire de vechile culmi pentru uscat rufe de pe vremea bunicilor, noile uscătoare de gradina au avantajul ca se pot strânge atunci când nu sunt folosite si pot fi depozitate pana la următoarea folosire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.