Ginko Biloba, beneficii în sănătatea ta

Cu o capacitate de supraviețuire de peste 1000 de ani și o înălțime ce poate ajunge uneori pana la 120 m, ginko biloba este unul dintre cei mai rezistenți arbori din lume și se găsește cu precădere într-o zona din sud estul statului chinez.

Din punct de vedere medicinal, în tratament terapeutic din ginko biloba se folosesc de regula, frunzele și fructele din care se realizează peste 25 de medicamente folosite în diverse afecțiuni.

Cultivat în antichitate în Asia, arborele ajunge în Europa în jurul anului 1730, mai exact în Olanda, când devine recunoscuta prin proprietăți terapeutice remarcabile. Deși având o origine asiatica se pare ca utilizarea ei pentru proprietățile medicale se datorează multiplelor studii scientifice germane.

 

 

Ginko stem este folosit în tratament terapeutic ca adjuvant într-o multitudine de afecțiuni cum sunt:

 • desfășurarea normală a proceselor cognitive care țin de memorie
 • stresul psihologic
 • boli neurologice (afecțiuni neuronale)
 • circulație periferica deficitara
 • tulburări de vedere
 • ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder)
 • amnezie
 • depresie
 • alzheimer
 • dureri de cap
 • boli neurodegenerative(Parkinson)

Datorita extractului standardizat cu 50:1 Alga AFA, ginko stem are efecte remarcabile asupra regenerării sistemului nervos și de stimulare a capacității de concentrare și memorare.

Alga AFA este cel mai puternic stimulator vegetal de Celule Stem care stă la baza acestui produs. Datorita faptului ca se găsește doar în lacul Klamath din Oregano, SUA este considerata o raritate a naturii.

Cercetătorii au demonstrat faptul că pigmenții albaștri și verzi, existenți în alga AFA, stimulează producția de Celule Stem din măduva spinării, în timp ce polizaharide ajuta la migrarea Celulelor Stem acolo unde este nevoie de ele.

Alga AFA conține 12 vitamine, 27 de minerale naturale esențiale și 11 pigmenți naturali considerați înaintași ai vitaminelor, enzimelor și coenzimelor.

Acest supliment alimentar contribuie la asigurarea circulației sangvine dar îmbunătățește și memoria, încetinește procesul de îmbătrânire, menține elasticitatea vaselor de sânge, păstrează un bun echilibru psihic, îmbunătățește vederea.

Parkinson și Alzheimer

Descoperita in 1901 la Frankfurt de psihiatrul german Alois Alzheimer, aceasta boala a scoarței cerebrale este din ce in ce mai prezenta in cotidianul anilor nostri. Astăzi cel puțin 10% din persoanele pana în 65 de ani și 50% din persoanele peste 75 de ani suferă de Alzheimer. Aceasta boala se manifesta prin tulburări cognitive progresive, halucinații, idei delirante și degradare a personalității sociale. Este în alte cuvinte o „boala a uitării”, cum mai este denumita. Pacienții uita la început puțin cate puțin, apoi uita tot. Uita cum se numesc, uita unde stau, nu-și recunosc rudele și cel mai grav uita cum sa se îmbrace, uita cum sa se lege la șireturi, uita cum sa folosească lingura, uita sa scrie.

Parkinson pe de alta parte, tot o boala care afectează neuronii, distruge mai mult partea motorie a organismului. Persoanele care au Parkinson pierd controlul mișcărilor. Aceștia prezintă gesturi rigide, sacadate și incontrolabile, tremor și instabilitate posturală. Boala apare cu precădere intre 50 și 70 de ani și afectează mai mult bărbații decât femeile. Spre final, persoanele care suferă de Parkinson ajung sa sufere și de dementa.

Medicii sunt de părere ca atât în cazul bolnavilor de Alzheimer cat și în cazul celor afectați de Parkinson. Alături de tratamentele clasice, alopate, ginko biloba aduce îmbunătățiri vizibile datorită creșterii circulației sângelui în creier îmbunătățind memoria, gândirea și creșterea nivelului de energie.

Voi pentru ce afecțiuni ați utiliza suplimente pe baza de ginko biloba?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.