Boala conexiunii dintre gemeni – Malad de Alexandru Voicescu

„Am fost o iubita fără iubit, o sora exilata în desert, o mama care și-a ucis copiii sufocându-i la sânul ei solidificat în piatra, cu lapte țâșnindu-i din piept ca lamele unor cuțite de silex.” Malad – Alexandru Voicescu

Titlu: Malad

Autor: Alexandru Voicescu

Nr. pag.: 222

Editura: Herg Benet

Colecția: V7

An publicare: 2015

 

Premiul pentru Cea mai bună carte de proză
– Gala Tinerilor Scriitori, ediția 2016

Daca ești în căutarea unei cărți cu un limbaj academic și un vocabular elevat, ei bine n-ai nimerit-o. Daca în schimb vrei o carte cu un vocabular pur și autentic romanesc presărat pe alocuri cu expresii savuroase din argoul francez și spaniol, atunci Malad este cartea perfecta pentru tine.

Subiectul cărții deși la început te poarta în tehnologia zilelor noastre printre hackeri, programatori și designeri web ascunde misterul unei culturi antice și al unui manuscris vechi al sectei bagomililor, babunii din Banat, o provincie uitata din Balcani și de-a noastră.

Andrei, Andrew, Andreas, unul și același este personajul principal care întâlnește la o conferință web în Praga o tânără, Ioana Duna care în câteva clipe îl cucerește și apoi dispare lăsându-l sedus și abandonat, cum e vorba. De aici, întâmplările care se succed pe parcursul aceleași seri în care el hipnotizat de sentimentele pe care începe sa le aibă pentru Ioana, decide sa o caute și afla ca aceasta de fapt nu pare sa fi existat înaintea evenimentului la care s-au întâlnit, sunt doar începutul misterelor din carte.

Pentru a o putea găsi, Andrei ii cere ajutorul unei prieten expert în calculatoare și cu o mulțime de cunoștințe în lumea internetului, francezul Etienne. Convins de acesta sa vina la un club pentru a-i împărtăși informațiile descoperite despre Ioana, Andrei ajunge sa o cunoască pe Elisa/Eliza pe care nu prea o vede cu ochi buni dar și pe cântărețul de jazz Bedros Petrosian aparent fără nicio importanta în viata lui. Pe baza informațiilor de la Etienne, reușește în schimb s-o găsească pe Ioana într-un teatru sordid din Praga, unde aceasta ia parte la ritual ciudat și de neînțeles pentru Andrei. Apoi evenimentele se precipita și ca într-un vis petrece câteva clipe vorbind cu Ioana, trezindu-se 10 zile mai târziu într-un spital din Laussane, Elveția fără sa știe absolut nimic din ce s-a întâmplat și fără să-și explice de ce Eliza încearcă sa-l convingă sa fuga din spital iar politia îl cauta tocmai pentru ca îl bănuiește de crima Ioanei Duna.

Daca Bedros Petrosian este geamănul rău și Amarillo Cruz este geamănul bun, care este rolul bibliotecarului și care este rolul lui Andrei și al Ioanei în toată povestea asta, va las pe voi sa aflați atunci când veți citi cartea lui Alexandru Voicescu care va garantez ca menține suspansul pana în ultimele pagini.

13 comentarii publicate

  1. Am citit cartea acum un an. Nu am fost impresionata cine stie ce, probabil si pentru ca aveam asteptari foarte mari. Nu mi-a placut faptul ca folosea limbajul acela complicat pe care il folosea personajul principal in domeniul lui de activitate. Aveam nevoie de ceva usor in perioada aia, dar mi-a placut cum a fost facuta paralela intre gemeni. Cred c-o s-o reiau intr-o zi, poate o sa-mi placa mai mult.

  2. De cand zic ca citesc Malad… Am redescoperit autorii romani si chiar sunt curioasa cum scrie Alexandru Voicescu.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Fata de la nord de ziua – Momente de viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.