De ce sa alegi becuri și spoturi Led pentru locuința ta?

Iluminatul cu becuri Led este din ce în ce mai popular în întreaga lume și asta pentru ca după cum bine se știe acestea sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, ecologice și economice în același timp.

La nivel mondial, primari și guverne din întreaga lume au optat pentru folosirea acestui tip de iluminat pentru a înlocui iluminatul stradal și instituțional clasic. Momentan, nu se întâmplă asa ceva și la noi în tara, dar puteam spera ca pe viitor organele de conducere și organizare vor lua exemplu tarilor în care spoturi și g9 led și-au dovedit eficienta. De exemplu, inițiativa de schimbare la nivel stradal a unei bune părți din spoturi și echipamente de iluminat de pe străzile din Los Angeles încă din 2009, aduce astăzi economii anuale la bugetul local de aproximativ 5 milioane de dolari, suma ce va creste la aproape 8 milioane de dolari în momentul în care toate străzile și instituțiile din metropola vor beneficia de g9 led și spoturi led ieftine.

Daca la nivel instituțional sunt asa mari economiile va dați seama ca și pentru bugetul familial, utilizarea de spoturi led ieftine aduce economii substanțiale asa ca am decis sa va prezint câteva motive pentru care aceasta investiție este utila și care sunt diferențele fata de becurile clasice.

Eficienta energetica la becuri clasice și spoturi led

Principalul motiv pentru care tot mai multe persoane optează pentru iluminatul cu becuri și spoturi led este eficienta economica. Cum preturile energiei electrice sunt într-o permanenta și continua creștere, este de la sine înțeles ca eficienta energetica și consumul cat mai redus este pe ordinea de zi a oricărei persoane în ceea ce privește energia electrica. Cu o reducere a consumului de peste 70% în materie de energie electrica, becurile led sunt în mod evident mult mai economice decât becurile clasice.

Durabilitatea la becuri clasice și spoturi led

Cu o durabilitate care depășește 8000 de ore de utilizare, spoturile led sunt net superioare becurilor clasice a căror durabilitatea este de aproximativ 1200 de ore de utilizare. Astfel cu siguranță, spoturile și becurile led sunt investiții de viitor în iluminatul locuinței voastre putând fi utilizate uneori chiar ani la rand.

Economia financiara la becuri clasice și becuri led

Astăzi mai toată lumea este interesata de metode pentru eficientizarea costurilor și cheltuielilor locuințelor. Pe lângă faptul ca becurile clasice au o medie de viata mai redusa decât becurile led, au și un consum mai ridicat în materie de putere energetica ceea ce pentru noi se traduce în facturi mari și costisitoare pentru energia electrica.

Toxicitatea la becuri clasice și spoturi led

Principalul motiv pentru care becurile clasice au fost retrase de pe piețele din întreaga lume este gradul mare de toxicitate pe care îl au datorita conținutului ridicat de mercur din compoziție. Spre deosebire de acestea, spoturile led sunt realizate din materiale non toxice și mai mult decât atât, sunt suta la suta reciclabile ceea ce se traduce într-o grija sporita pentru mediul înconjurător. Tot la capitolul ecologizare în materie de becuri led putem adăuga și reducerea producției de dioxid de carbon precum și reducerea emisiilor care duc la încălzirea globala.

Design în materie de becuri clasice și spoturi led

Astăzi trăim într-o lume moderna plina de forme, mărimi și culori diferite, și asta se vede și în materie de iluminat. Daca au un design adecvat și potrivit locației pe care o deservesc, spoturile led pot crea efecte deosebite în materie de iluminat.

Voi ce tipuri de becuri folosiți pentru iluminatul locuinței voastre?

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Spoturi cu LED - De ce sunt avantajoase chiar și pentru casă? - Hadasa Scrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.