Salam cu senzori #mancarecunotificare #caroli

Astăzi la raft și în magazine găsești o mulțime de produse alimentare care de cele mai multe ori nu respecta regulile de sănătate punându-ne viata în pericol.

Din fericire mai exista însă și firme precum Caroli care nu doar afișează mesaje cu 90% carne pe produsele sale, acestea chiar fiind făcute din carne și nu dintr-o mulțime de ingrediente dubioase. Pe lângă conținutul foarte bun, Caroli încearcă în permanenta sa aducă noi inovații produselor sale astfel încât acestea sa se păstreze cat mai optim și sa nu devina un pericol pentru consumatori.

Asa a apărut noua inovație denumita calorimetru termic. Rolul acestui calorimetru care se prezintă sub forma unei etichete termosensibile este de a notifica în permanenta consumatorul asupra faptului ca salamul respectiv și anume salamul Semenic în momentul de fata, se afla la o temperatura optima. Este binecunoscut faptul ca salamurile sunt alimente pretențioase și dacă nu sunt ținute la temperaturi corespunzătoare devin adevărate probleme în privința sănătății noastre.

Eticheta termosensibila devine verde atunci când produsul este ținut la temperatura optima și galben când se afla la căldura. Prea cald înseamnă peste 8 grade Celsius și corespunzător sub 8 grade Celsius.

Cat de real este acest calorimetru?

Asta e întrebarea pe care mi-am pus-o și eu când am aflat despre salamul Semenic dotat cu senzor care te anunță când e momentul sa-l pui la rece în frigider.

Ce poți sa faci? Te duci la magazin, achiziționezi un salam și vii cu el acasă. Chiar dacă eticheta s-a îngălbenit pe drumul spre casa dacă nu a trecut mai mult de o ora de când are eticheta galbena produsul este încă bun de utilizat. Cum nu stau la o distanta de o ora de casa, am fost nevoit sa il intre palmele calde, sa îl învelesc ca sa pot grăbi îngălbenirea etichetei.

#mancarecunotificare

Munca mea nu a fost în zadar și după cum se vede în prima poza, experimentul meu a reușit și am putut sa va arat cum arata în realitate eticheta termosensibila a unui salam care a stat la căldură peste 8 grade aproximativ 30-40 de minute.

Dupa ce am vazut cum s-a îngălbenit eticheta, am pus batonul de salam la frigider ca sa va arat cum arata un salam ținut la o temperatura corespunzătoare. Dupa cum se vede însă, înainte sa apuc eu sa-i fac poza familia mea a descoperit cat de savuros și gustos este salamul Semenic.

Dar după aproximativ o ora de stat la frigider se vede cum eticheta a căpătat culoarea verde specifica salamului ținut la o temperatura corespunzătoare.

Dupa aproximativ doua ore batonul dispăruse în totalitate în sandvișuri, pizza, paste și alte combinații și rețete culinare minunate în functie de preferințele membrilor familiei mele.

Voi ce părere aveți despre aceasta inovație în domeniul alimentar?

#Caroli

#produsedincarnecugust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.