Capatul Cercului (volum 1 seria Tom Egeland)

Motto: „Inca îmi amintesc de mirosurile copilăriei: noroiul călcat în picioare într-o zi ploioasa, înghețata de căpșune, bărcile din fibra de sticla, încinse de soare, pământul reavăn de primăvară, parfumul mamei și aftershave-ul tatei, lucruri neînsemnate, care, in banalitatea lor, alcătuiesc o comoara de amintiri.”

Titlu: Capatul Cercului

Autor: Tom Egeland

Colecția: Strada Ficțiunii

Editura:Allfa

Traducere: Ioana Opaiț

Gen: Mistery – Thriller – Detectiv

An editare: 2012

 

Capatul cercului este primul volum din seria scrisa de autorul norvegian Tom Egeland, în voga al ultimilor ani. Pe cat de asemănătoare este din anumite puncte de vedere de cartea scrisa de Dan Brown, „Codul lui Da Vinci”, pe atât este de diferita din alte puncte de vedere.

Tema este aceeasi, societăți secrete, menite sa apere cel mai mare mister al creștinătății și acea comoara istorica pe care arheologia o scoate la iveala prin intermediul personajului principal Bjorn Belto, un albinos cu o mulțime de probleme psihice și depresii bazate pe o copilărie traumatizata. O comoara ce poate schimba fundamentele și credințele lumii asa cum o știm noi.

Acțiunea cărții ne poarta din Oslo la Londra și din povestea de dragoste ce pare sa-i dea aripi lui Bjorn în povestea de dragoste care i-a distrus copilăria acestuia. Ce ar fi o carte despre arheologie fără un mic popas în Orientul Mijlociu și un drum pana în Anzii franțuzești?

Desi nu este la fel de alerta ca acțiune cum este Codul Lui Da Vinci, are acea nota specifica cărților scrise de autori nordici care conferă savoare cititorului.

Daca v-am trezit curiozitatea în privința seriei scrise de Tom Egeland, trebuie sa stiti ca gasiti cartea pe site-ul editurii All cu 25 % reducere în aceasta perioada împreună cu celelalte doua volume din trilogie: Paznicii Legământului și Evanghelia după Lucifer ale căror recenzii le gasiti de asemenea pe blogul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.