Antidotul adolescentei romanești (volumul 3 Octopussy)

Titlu: Antidotul

Autor: Cristina Boncea

An publicare: 2016

Editura : Herg Benet

„Iubirea e cu particula separabila. De sentimente, de romantism. De desprins de pe suflet, de evitat. Ca o felie de cașcaval topit din tigaie sau de pe pâine, cine știe ce ciudățenii mai mănâncă și romanii din zilele noastre?…” Antidotul – Cristina Boncea

Romanul „Antidotul” este a treia parte a seriei de succes Octuopussy scrisa de adolescenta de 16 ani, Cristina Boncea. Prima data când am deschis aceasta carte, gândul meu a zburat spre o alta carte controversata pe care am studiat-o pe vremea când eram în liceu și anume „Concert din muzica de Bach” de Hortensia Papadat Bengescu.

Si uite cum din nou revin la povesti cu gemeni, se pare ca motivul gemenilor, bântuie liniștea multor autori în ultimii ani. Pentru a intelege însă legătura dintre Hyena personajul cărții de fata și a lui Becks, geamăna decedata și pentru răzbunarea căreia trebuie sa aflam ANTIDOTUL, este imperios sa citiți și primele doua volume din serie și anume, Octopussy și Becks merge la scoală.

Va spuneam ca aceasta carte m-a dus cu gândul la o alta lume bolnava prezentata în literatura romana. Tentațiile la care este supusa adolescenta de 18 ani la începutul drumului în viata sunt cele care o vor forma în timp ce motivația ei este răzbunarea.

Personaj complex, din anumite puncte de vedere, inițiatic, Hyena nu se teme sa experimenteze și efectiv sa trăiască viata. Cu o inteligenta peste medie, alege sa simtă și sa decanteze experientele vieții. Dragostea împărțită la 3, decadenta intre David și Alek, dragoste experimentata la nivel homosexual și bisexual, dragoste care în final găsește drumul pentru a fi un sentiment în doi. Din păcate însă, când la început sunt 3 întotdeauna unul trebuie sa piarda și de aceasta data, Hyena este cea care pierde, dragostea căpătând noi valente intre David și Alek.

Dragostea decadenta se împletește pentru Hyena cu dragostea umilitoare pentru Dragoș, varul ei care o seduce și o abandonează pe întreg parcursul cărții. Drumul pentru pedepsirea vinovatului pentru moartea lui Becks se îmbină cu răspunsurile despre cine este ea ca individ care trebuie sa renunțe la dualismul gemelar pentru a-și putea continua viata și a se bucura de ea, etapa cu etapa.

Daca v-am trezit curiozitatea, va mai spun ca cele trei volume ale seriei le gasiti pe site-ul editurii Herg Benet.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.