Importanta interfonului pentru securitatea locuinței tale

Interfoanele sunt acele sisteme de acces în ansamblul de locuințe în care aveți domiciliul sau în locuința dacă locuiți la casa. Aceste interfoane înlocuiesc cheile clasice care va asigurau accesul în bloc sau în casa.

Cu ani în urma, mai exact pe la începutul anilor 2000, interfonul era un moft pe care doar companiile și-l permiteau, puține fiind blocurile care beneficiau de acest tip de acces, de regula ansamblurile rezidențiale de lux.

Astăzi însă, preturile în materie de interfoane au scăzut foarte mult și puține sunt blocurile care nu folosesc acest tip de sistem de acces, care mențin persoanele nedorite la distanta, securitatea scării de bloc și nu în ultimul rand curățenia acesteia.

Beneficiile interfonului pentru locuința ta

Comoditate

Mi-e greu sa cred ca nu ți-ai uitat niciodată cheile sau poate chiar le-ai pierdut. Când ai interfon poți deschide doar pe baza codului de acces, ceea ce de multe ori te scapă din încurcătură.

Securitate

Ei bine, în ceea ce privește securitatea și interfonul avem ceva mai multe de vorbit. In primul rand accesul în ansamblul de locuințe este limitat doar la persoanele care au card sau cod de acces. Eu, ca părinte ma simt mult mai în siguranță când copilul meu vine de la scoală și nu risca sa găsească pe scara de bloc cine știe ce infractor și sa fie în pericol de a fi victima unei infracțiuni sexuale sau a unui jaf. Interfonul ma face sa ma simt mai liniștită și în ceea ce privesc părintii mei care ajunși la o vârstă înaintată pot ușor cădea victima unor răufăcători care se pot ascunde pe scara blocului.

Foarte util este un interfon și pentru anchetatori, atunci când s-au produs spargeri de locuințe în blocul respectiv pentru ca pot verifica persoanele care au intrat în acel bloc. Daca pe palierele blocului și la intrarea în bloc se afla și un sistem de camere de supraveghere atunci munca lor este cu atât mai ușoară iar siguranță voastră cu atât mai ridicata.

Monitorizare

Ca părinte de adolescent ești supus la multe încercări și pentru ca iți dorești sa-l știi în siguranță trebuie sa fii foarte atent la acțiunile lui și sa-l supraveghezi îndeaproape. Fie ca vrei sa vezi la ce ora a venit de la club noaptea trecuta sau poate vrei sa vezi dacă trage chiulul și vine mai repede de la scoală, interfonul este foarte util. Si în cazul în care vrei sa știi cat a stat bona cu copilul la plimbare poți sa verifici accesul acesteia la interfon, un lucru util pentru orice părinte.

Tipuri de interfoane

Interfon pe baza de cod de acces

Aceste tipuri de interfoane asigura accesul pe baza unui cod numeric prestabilit care se tastează pe tastatura interfonului. Interesant este faptul ca se pot seta coduri separate de acces pentru fiecare membru al familiei și chiar pentru personalul auxiliar care are acces în locuința voastră gen bona sau menajera. Partea buna în ceea ce privește codurile de acces este ca acestea pot fi emise pentru anumite perioade și efectiv după ce bona sa zicem nu va mai lucra pentru d-voastră, codul sa fie dezactivat.

Modelul din imagine functioneaza atât pe baza de cod de acces cat și pe baza de card de acces.

Interfon pe baza de card de acces

Aceste tipuri de interfoane functioneaza prin apropierea cardului de cititorul montat la intrare. Au avantajul faptului ca în cazul pierderii, accesul cardurilor pierdute poate fi înlăturat din aplicație, nepermițând găsitorului intrarea prin utilizarea acestuia în bloc.

Modelul din imagine, functioneaza doar pe baza de card de acces sub forma de breloc.

Interfon cu acces pe baza de amprenta

Mai noi în materie de sisteme de control al accesului în locuință sau în blocul de locuințe, sunt cititoarele pe baza de amprenta. Accesul se acorda pe baza scanării amprentei degetului deși sunt de multe ori combinate și cu un cod numeric pentru sporirea securității.

Acest soi de sisteme de control al accesului mai sunt numite și sisteme de acces biometrice și pe lângă amprentele degetelor mai pot acorda acces pe baza de voce sau retina. Cu toate acestea, în prezent doar cele pe baza de amprenta a degetelor sunt utilizate în mod frecvent în tara noastră.

Voi pentru ce tip de interfon ați opta pentru blocul vostru?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.