Sora pierduta – Flynn Berry

Titlu: Sora pierduta

Autor: Flynn Berry

Categoria: Literatura universala

Colecția: Fiction Connection

Editura: Trei

Nr. pagini: 285

An apariție: 2017

„Ce s-a întâmplat vineri în casa lui Rachel nu se potrivește cu nimic din jurul ei. Nici cu casa profesorului de peste drum. Nici cu vecina care călărește în padoc. Nici cu ulmii, nici cu mașina parcată în fața casei. Nu are niciun sens.” – Sora pierduta – Flynn Berry

Nu este probabil un secret pentru nimeni ca sunt mare amatoare a cărților de la editura Trei. Ce pot spune în apărarea mea altceva decât faptul ca ador misterele, cărțile polițiste și nu în ultimul rand thrillerele. Recent apărutul roman de debut al scriitoarei americane Flynn Berry mi-a atras atenția mai ales prin titlul captivant, mai ales ca în ultima perioada am citit o mulțime de cărți despre frați gemeni și legăturile dintre ei. Ei bine, aceasta nu este o carte de frați gemeni ci despre doua surori, una mai mare și una mai mica. Doua surori diferite, care indiferent de greșelile pe care le comit în viata, continua sa se iubească nespus.

Nora este personajul principal al cărții noastre iar Rachel este sora pe care o cautam, ce-i drept nu la propriu asa cum ne-am aștepta pentru ca deja știm unde se afla. O cautam în amintirile Norei și o cunoaștem asa cum Nora vrea sa ne-o prezinte, deși adevărul este ca n-o vom cunoaște pe Rachel cu adevărat nici măcar la finalul cărții.

Deși coperta cărții te duce cu gândul al fantome nu e totuși o carte despre fantome, deși dacă stau bine sa ma gandesc obsesia Norei de a descoperi ce i s-a întâmplat lui Rachel, devine fantoma din povestea nostra.

Ma veți întreba dacă este o carte polițistă și o sa va spun ca este, ce-i drept nu în sensul clasic la care va așteptați dar avem o persoana decedata în condiții suspecte și violente, al cărei făptaș nu îl cunoaștem.

Ma veți întreba dacă este o carte despre mistere și o sa va spun ca este, moartea este una misterioasa dar și Rachel este un personaj plin de mistere pe care Nora încearcă sa ne ajute sa-l descifram. De la agresiunea la care a fost supusa în tinerețe dar rămasă cu autor necunoscut pana în prezent, la relațiile și iubiții lui Rachel și pana la moartea ei violenta, toată cartea este plina de mistere.

Ma veți întreba dacă este o carte psihologica și o sa va spun ca este o carte în care dramele psihologice sunt la ele acasă, atât cele prin care a trecut Rachel cat și cele prin care trece Nora, atât pentru ea cat și pentru amintirea lui Rachel.

Pare o carte previzibila, în care la fiecare pagina ai senzația ca ai descoperit asasinul pentru a constata la următoarea ca te-ai înșelat amarnic. O sa va spun doar atât, bunul samaritean la final pierde, restul va las pe voi sa descoperiți în cartea pentru care mulțumesc librăriei online Libris ca mi-a oferit ocazia de a o citi.

12 comentarii publicate

  1. Din cand in cand imi mai cumpar carti de la editura TREI. Nu m-a dezamagit niciodata si cu siguranta n-o s-o faca nici cu aceasta carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.