Cum sa-i oferi un 1 iunie educativ copilului tău?

Ziua copilului este o noua ocazie pentru părinti de a oferi cadouri și daruri celui mic. Este adevărat ca astăzi spre deosebire de anii copilăriei noastre când jucăriile erau relativ puține și deloc diversificate, avem o piață aparte dedicata jucăriilor și activităților destinate celor mici, lucru care trebuie sa recunoastem ca pe noi părintii ne pune într-o reala dificultate pentru ca efectiv nu știm ce sa alegem.

Cu toate ca piața de jucării este foarte vasta astăzi trebuie sa recunoastem ca și preturile lor sunt pe măsură asa ca nu este nicio placere pentru părinti sa dea banii pe jucării pe care copiii sa le abandoneze apoi în diferite colturi ale casei fără a le mai acorda nici cea mai mica atenție. Important când alegem jucării pentru copii este sa cautam ca acestea sa fie jucării creative care sa le trezească interesul micuților și sa-i facă să-și dorească sa se joace cu ele, descoperind în fiecare zi noi și noi valente ale aceleași jucării. Fie ca vorbim de jucării pentru fete sau jucării pentru băieți este foarte important ca aceste jucării sa fie în primul rand educative, sa aducă un plus de cunoștințe și de abilitați piticilor care se vor bucura de ele.

Jucării creative pentru copii EduClass sunt din punctul meu de vedere o alegere foarte potrivita pentru cadoul pe care vreți sa-l oferiți micuțului vostru pentru 1 Iunie sau chiar și de ziua lui ca sa nu mai vorbim de acele momente când vreți sa-l stimulați oferindu-i un dar o mica atenție. Sunt versatile și pot fi folosite de copii de diferite vârste pe baza imaginației fiecăruia.

Când vorbim de jucării din lemn pentru copii vorbim de o serie de beneficii pe care jucăriile din plastic nu le oferă. Un astfel de beneficiu de care putem vorbi când ne referim la jucării din lemn pentru copii este durabilitatea acestora în timp. Deși reinventate de la o generație la alta, jucăriile din lemn păstrează în esență principiile de baza ale jucăriilor care au incantat copilăria părinților, bunicilor și chiar străbunicilor noștri. In plus trebuie sa recunoastem ca micuții noștri ca și noi de altfel pe vremea lor, nu se poarta chiar cu mănuși cu jucăriile lor ci uneori pot fi destul de duri cu ele. Avantajul jucăriilor din lemn este ca suporta mult mai bine decât jucăriile de plastic comportamentul nu foarte delicat al copiilor noștri. Ia gândiți-vă la jucăriile de lemn din copilăria voastră pe care le-ati gasit prin pod și de care astăzi se bucura copiii voștri. Adevărul este ca jucăriile din lemn sunt jucării creative pentru mai multe generații de copii, sunt jucării care aduna încărcătură emoțională de la o generație la alta. In plus, din punctul meu de vedere, acestea sunt jucării universale fiind atât jucării pentru fete cat și jucării pentru băieți.

Ziua copilului este despre prieteni noi și despre timp petrecut împreună în primul rand. Mai ales acum de când a fost declarata zi libera națională, în speranța ca părintii vor folosi aceasta ocazie pentru a crea și a întări acea legătura cu micuții lor ce pare sa dispară tot mai mult în viata aglomerata de zi cu zi pe care o trăim. Timpul pe care îl petrecem cu micuții noștri este la fel de prețios sau poate chiar mai prețios decât orice cadou pe care i-l putem oferi. Iar 1 Iunie vine cu o mulțime de activități pentru copii și părinti de petrecut împreună de la Ziua porților deschise în diverse instituții cum sunt Pompierii, Politia și Ambulanta pana la filme la cinema, spectacole în aer liber, gradina zoologica,  circuri sau o simpla invitație la cofetărie.

Voi cum intenționați sa petreceți Ziua Copilului?

13 comentarii publicate

  1. Oohh! nu stiu cum mi-o petrec. Sigur, daca as fi avut copii, de 1 iunie le-as fi cumparat jocuri educative, dar asa… asta e. De 1 iunie insa ma vad cu niste pustani de liceu, poate punem de-o drumetie, daca e frumos afara, sau mergem la un muzeu, daca nu prea e soare. Sper sa avem o zi reusita!

  2. Copiii mei nu mai sunt asa de mici pentru astfel de jocuri, dar am folosit intens jucarii educative de cand erau micuti.
    Anul acesta de 1 iunie vom merge in Oraselul Copiilor si probabil toata ziua vom sta in parc si apoi la film.

  3. Vreau sa-i ofer cadouri, sa o umplu de pupici si dragoste, sa o scot cat mai mult pe afara si sa interactioneze cu copiii. Cred ca i se va parea scurta acea zi.
    Sunt multe locuri in care se organizeaza petreceri pentru copii si vreau sa le frecventez si eu. Sper sa se simta bine si sa ne petrecem ziua intr-un mod cat mai frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.