Seria pentru copii, Agatha Mistery

Colecția pentru copii, Agatha Mistery scrisa de autorul britanic Sir Steve Stevenson, este formata din 5 cărți în care sunt descrise aventurile Agathei, un detectiv deosebit, ale varului Larry un aiurit fără pereche, ale majordomului și ale motanului Watson.

Cu siguranță putini sunt cei care nu au citit cartile Agathei Christie și nu s-au bucurat de misterele și intrigile pe care acesta le-a țesut în cărțile ei. Ei bine, editura Rao ne aduce aceasta serie pentru copii inspirata din seria Agathei Christie.

Cele cinci carti ale serie sunt:

Enigma Faraonului

Perla din Bengal

Spada Regelui Scotiei

Jaf la Cascada Niagara

Crima pe Turnul Eiffel

Eu am descoperit întâmplator doua dintre ele într-un peco pe când plecam în vacanta și micuții mei au fost foarte incantați de ele. Cu o alta ocazie am mai gasit doua într-un peco, dar tot îmi lipsea prima carte, Enigma Faraonului pentru a avea colecția completa, pana când am descoperit cartea pe site-ul celor de la Libris la doar 7 lei, preț mai bun chiar și decât cel din peco de unde le-am luat cu 8 lei bucata.

Pe lângă faptul ca sunt foarte animate și amuzante în același timp, am apreciat faptul ca aceste cârti le oferă copiilor și importante informații de cultura, geografie și istorie, acțiunea lor fiind amplasata în zone diferite din lume. Prima carte își desfasoara povestea în Egipt, a doua în India, a treia in Scoția, a patra în Canada și a cincea în Franța. Scrisul este mare, perfect pentru cititorii începători și cărțile sunt presărate cu imagini simpatice ale evenimentelor din carte, fapt care ii atrage pe cei mici.

Eu vi le recomand cu placere și va spun sincer ca le-am citit cu mare amuzament împreună cu micuții mei. Mi-as dori mai multe serii de genul pentru copii pentru ca sunt sigura ca ar prinde foarte bine la publicul țintă.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. In cautarea hotului, o carte pe gustul si pentru micii detectivi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.