Fata cea buna – Mary Kubika

Titlu : Fata cea buna

Autor: Mary Kubica

Editura: Herg Benet

Nr. pagini: 384

Colecția: Passport

An publicare: 2017

„Am tot urmărit-o în ultimele câteva zile. Știu de unde își face cumpărăturile, cunosc spălătoria ei de haine preferată, am aflat unde lucrează. Nu i-am vorbit până acum. N-aș putea să-i recunosc timbrul vocii. Încă nu știu ce culoare au ochii ei sau cum arată când este îngrozită. Dar urmează să aflu.“

Fata cea buna – Mary Kubica

Va spuneam într-un alt articol despre faptul ca în ultima perioada mi se tot lipesc de mana cărți despre fete. Daca săptămâna trecuta va povesteam despre Fata din Brooklyn, astăzi o sa va povestesc despre Fata cea buna, o carte care mi-a plăcut foarte mult. Atât de mult încât am terminat-o în varianta originala, în engleza după ce un „cititor împătimit” a avut grija sa mi-o subtilizeze zilele trecute de pe o banca din parc unde lecturam în timpul prezentelor permanente cu picii la joaca.

Deși scrisa sub forma unui thriller palpitant care urmărește firul răpirii fiicei unui important judecător din Chicago, romanul scris de Mary Kubica este o carte în care autoarea analizează psihicul uman îndeaproape și modul cum răpirea își pune amprenta asupra persoanei răpite, asupra familiei acesteia, asupra răpitorului și nu în ultimul rand asupra investigatorului.

Este o carte care dezbate în amănunt sindromul Stockholm și anume al relației ciudate care se naște intre victima și răpitor pentru ca tot vorbeam de tema psihologica a cărții.

Cartea prezintă evenimentele care s-au petrecut în viata Miei și a celor din jurul ei înainte ca aceasta sa fie răpită în paralel cu evenimentele de după reîntoarcerea acesteia acasă suferind de pierderea memoriei astfel încât nu-și amintește nimic din perioada cat a fost răpită.

Este o carte intensa care te tine cu sufletul la gura cu fiecare pagina pe care o citești și la finalul căreia nu mai știi care este personajul negativ al povestii și care este personajul pozitiv.

Daca v-am trezit curiozitatea trebuie sa stiti ca romanul scris de Mary Kubica îl gasiti pe site-ul editurii Herg Benet in aceasta perioada cu 25% discount de vara.

 

11 comentarii publicate

  1. Imi plac cartile care sunt prezinta un subiect interesant si captivant. Am citit atat de multe carti bune incat as avea si eu multe recomandari. O voi trece pe aceasta pe lista mea de comandat.

Trackback-uri și pingback-uri 3

  1. Tu - romanul ce duce obsesia la un nou nivel pe retelele de socializare
  2. Luca di Fulvio, autor italian scrie un roman istoric de exceptie
  3. Necunoscuta - un thriller psihologic intens pe care nu-l vei uita usor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.