Recenzie: Harry Potter și Piatra filozofala

Titlu: Harry Potter si Piatra Filozofala

Autor: J.K. Rowling

Volum: 1 din 5

Colecția: Arthur

Nr. Pagini: 348

Editura : Grupul Editorial Art

„Domnul și doamna Dursley din Aleea Privet nr. 4, erau mândri sa se poată spune ca ei, slava Domnului sunt absolut normali. Erau ultimii oameni de pe lume din partea cărora te-ai fi așteptat sa aibă de-a face cu lucruri neobișnuite sau misterioase, pentru ca ei pur și simplu nu credeau în genul asta de prostii.”

S-au împlinit 20 de ani de când J.K. Rowling a adus pentru prima data magia în casa copilăriei noastre prin intermediul minunatei serii pe care a creat-o, a micului vrăjitor Harry Potter care de atunci și pana în prezent a bucurat milioane de copii din lumea întreaga atât sub forma de cărți cat și sub forma de filme, jucării și haine.

Ca sa fiu și eu în ton cu aniversarea aceasta de pur și simplu nu poate fi ratata, am început sa răsfoiesc cu micuții mei prima carte din serie și anume, Harry Potter și Piatra Filozofala pe care Libris mi-a pus-o la dispoziție.

Mi-aduc cu drag aminte ca eram în ultimul an de liceu când au intrat pe piața romanească aceste cărți minunate și făceam 5 probleme la matematica, mai citeam vreo 2 pagini din Harry Potter și tot asa. Marele meu regret a fost ca nu pot și eu face o vraja ca sa rezolv mai rapid problemele ca sa ma pot dedica intru totul cititului.

Gândiți-vă ca sunt cărți recomandate publicului peste 10 ani, dar pe care eu în ultimul an de liceu și primul de facultate pentru ca nu se publicaseră încă toate volumele la noi în tara le-am savurat pe deplin chiar în limba engleza ultimele 3 cărți din serie.

Multi dintre voi probabil ați vazut filmele, dar va spun sincer ca din punctul meu de vedere, cărțile sunt mult mai reușite.

Prima carte din serie și anume, cea de fata ni-l prezintă pe Harry Potter un băiețel orfan crescut de niște unchi nu foarte agreabili și împreună cu un var răsfățat și nesuferit. Încercarea constanta a  familiei de a-l tine cat mai departe și în necunoștință de cauza pe Harry de adevărata lui natura și de ceea ce ii este destinat în viata se lovește de magie și chiar în ziua în care micuțul împlinește anii, păstrătorul cheilor și îngrijitorul vânatului de la scoală de magie Hogwarts vine la ușă acestora pentru a-l duce pe Harry sa studieze magia.

Drumul lui Harry Potter din Londra moderna în Londra magica și mai apoi la școala de magie unde alături de prieteni noi va învăța o mulțime de lucruri menite sa-l ajute sa protejeze lumea împotriva Lordului Cap de Mort este presărat cu o mulțime de aventuri.

Cu toții mai avem nevoie câteodată sa credem în magie, cu atât mai mult copiii și crede-ma ca fiecare pagina este plina de magie.

Cu toții avem nevoie sa credem în prietenie și cu siguranță aceasta carte va ajuta multe generații de copii sa creadă în forța prieteniei adevărate.

Cu toții avem nevoie sa credem ca binele încă învinge răul asa cum Harry Potter îl va învinge pe Voldermort.

Hogwarts este acea scoală unde cu toții ne dorim sa învățăm.

Hermione și Ron sunt acei colegi și prieteni pe care cu toții dorim sa-i avem.

Dumbledore este profesorul de la care toată lumea își dorește sa învețe.

Din punctul meu de vedere este o carte asemeni Colibei Unchiului Tom sau a lui Tom Sawyer care va depăși barierele temporale și va fi lectura favorita a multor generații de copii de azi înainte asa cum a fost și în ultimii 20 de ani. Cred ca aceste cărți n-ar trebui sa lipsească din biblioteca nimănui și dacă încă nu le-ati citit dar vreți sa o faceți alături de micuții voștri va spun ca sunt genul de cărți pe care le citești cu placere la orice vârstă și ca le gasiti pentru achiziție pe site-ul librăriei online Libris. Le gasiti în romana, le gasiti în original în engleza și de asemeni gasiti o mulțime de alte cărți aditionale seriei precum și cărți de activități sau de colorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.