Învăț sa citesc! Heidi, fetita munților

Pentru ca e vacanta, e cazul sa va mai arat o carte din ceea ce ne-am propus sa citim în aceasta vara și anume cartea Heidi, fetita munților ce face parte din colecția Învăț sa citesc a editurii Gama și pe care am descoperit-o în pachetul primit de la librăria online Libris.

Aceasta carte este o adaptare după romanul cu același nume, dedicat copiilor cu vârste intre 9 și 12 ani. Va spuneam într-un articol anterior dedicat carilor de la editura Gama din aceasta colecție ca se împart pe 4 niveluri de la 0 pentru micuții care abia atunci deslușesc tainele cuvintelor și pana la nivelul 3 cum este cartea pe care v-o prezint acum, dedicat copiilor care au acumulat deja cunoștințe consistente în tainele cititului.

 

Spre deosebire de cărțile de nivel 0 și cele de nivel 1 acestea nu mai înlocuiesc anumite cuvinte cu imagini și nici textul nu este împărțit în doua pagini, o pagina cu text cu litere foarte mari și o parte cu text cu litere mai mici.

In plus textul nu mai e colorat și nici imaginile din carte nu mai sunt colorate. Începe sa aducă ușor, ușor cu o carte obișnuită făcând trecerea spre literatura clasica pentru micuții învățăcei în materie de citit.

Speram ca pana la sfârșitul verii sa ne apropiem și noi măcar de nivelul 2 de lectura Gama, momentan suntem undeva intre 0 și 1 și ne bucuram de Vrăjitorul din Oz.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Învăț sa citesc! Căsuța din oala – Momente de viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.