Beneficiile termoizolației pentru locuința ta

Termoizolația și-a dovedit în timp utilitatea pentru locuințele în care a fost folosita, fie ca vorbim de termoizolație pardoseala, termoizolație pod sau termoizolație fațada, lucru pe care majoritatea romanilor l-au simțit. Mi-aduc aminte de copilărie când mama avea program periodic de șters pereții care făceau mucegai de la condens cu hipoclorit. Daca s-ar fi folosit și atunci vata bazaltica 15 cm la preț avantajos pentru a izola pereții dintre blocuri sau cei de pe partea nordica a apartamentului cu siguranță toate aceste probleme ar fi fost evitate. Din păcate conceptul de termoizolație a intrat pe piața imobilelor din tara noastră mult mai târziu.

 

Costuri mici încălzire

Personal am simțit cat de importanta este izolarea cu vata bazaltica de 15 cm preț avantajos în podul casei în prima iarna petrecuta în locuință, când factura la gaze nu a depășit 350 lei în conditiile în care casa are o suprafața de 110 mp si temperatura în casa a fost permanent setata la 24 de grade. Categoric ar fi fost inutil dacă nu as fi avut și termoizolație fațada precum și termoizolație pardoseala pentru ca s-ar fi pierdut pe acolo căldura.

Temperatura confortabila în locuință

Termoizolația fațade, este foarte importanta în primul rand pentru ca păstrează temperatura în casa și anume căldura pe timpul iernii și răcoarea pe timpul verii. Am sesizat mai ales în ultima perioada când temperaturile au fost de-a dreptul caniculare, faptul ca în casa este o temperatura răcoroasă și plăcută, fără a fi necesar un aparat de aer condiționat în locuință.

Protecția mediului înconjurător

Termoizolația fațade te ajuta sa protejezi mediul. Sunt convinsa ca nu ma crezi și ți se pare amuzanta afirmația mea, dar gândește-te puțin la cantitatea de lemne sau combustibil utilizata în cazul în care casa nu este izolata și la cea utilizata în cazul în care este izolata și vei observa o diferență majora. In plus cu cat folosești mai mult combustibil cu atat cantitatea de emisii de CO2 este mai mare, încă un motiv pentru care termoizolația te ajuta sa protejezi mediul prin utilizarea unei cantități mai mici de combustibili necesari încălzirii locuinței.

Asigura izolare fonica

Materialele folosite pentru termoizolație fie ca vorbim de tavan, pardoseala sau tavan au în plus calitatea de a reduce zgomotul asa ca dacă locuiți într-o zona foarte gălăgioasă sau vecinii au obiceiul de a va tulbura fonic folositi-le cu incredere.

Voi v-ați izolat locuința termic?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.