Ce trebuie sa știi atunci când achiziționezi o casa?

Nu ești Bill Gates și nici eu nu sunt. Conturile noastre sunt departe de a fi atât de pline ca ale lui, asa ca cel mai probabil și tu ca și mine de altfel, atunci când faci o investiție într-un imobil, o faci cu toate resursele. Este probabil cea mai mare investiție din viata ta și dacă mai apelezi și la un credit pentru a o achiziționa atunci, cu siguranța nu-ți dorești sa dai greș cu aceasta achiziție, mai mult decât atât, nici nu-ți permiți sa dai greș și sa faci o investiție proasta. Asa ca vei cauta și vei cauta în anunțuri imobiliare de la Storia.ro pana vei găsi ceea ce iți dorești făcându-ti în același timp temele referitor la cum se face o achiziție imobiliara.

Pe un site anunțuri imobiliare ai toate șansele sa gasesti ceea ce cauți mai ales ca ai posibilitatea sa cauți case și apartamente în multe localități din tara dar și peste hotare, având chiar posibilitatea de a opta pentru acele orașe curate cotate de specialiști la nivel național.

Localizarea

Atunci când cautam sa achiziționăm case, cea mai importanta este localizarea, fie ca mergem personal sa vedem imobilele respective, fie ca le vizionam pe un site anunțuri imobiliare în prealabil. Deși de foarte multe ori afirmam ca putem locui oriunde va propun sa va gândiți totuși ca masinile nu ar exista, ceea ce va face implicit deplasarea mai dificila. Apoi va propun sa va gândiți la faptul ca în cazul în care mergeți la serviciu, nu este o placere sa faceți naveta cu mașina zilnic câteva zeci de kilometri intre locul de munca și casa. Același lucru este valabil și în cazul în care sunteți pensionari și nu va doriți sa locuiți prea departe de punctele de interes ale localității cum sunt spitalul, piața și farmacia. Daca sunteți părinte sau bunic de asemeni va doriți ca imobilul respectiv sa fie în vecinătatea unei scoli și a unei grădinițe pentru ca micuțul sa nu fie nevoit sa piarda o mulțime de timp cu naveta. Asa ca fiți foarte atent când vizionați anunțuri imobiliare la detaliile pe care le oferă despre zona în care este amplasat imobilul și la obiectivele pe care le are în vecinătate.

Cumpărăm sau închiriem?

Deși trendul închirierilor a început sa pătrundă din ce în ce mai mult și pe piața romanească, trebuie sa recunoastem ca romanul este totuși genul de om proprietar. Poate și ca o reminescență a vremurilor dinainte de ’89 dar și pentru ca spre deosebire de alte tari, în tara noastră rata pentru un credit imobiliar este de cele mai multe ori echivalenta cu chiria și atunci principiul romanului este acela ca e mult mai bine sa plătești rata și sa ramai cu proprietatea decât sa plătești chirie și sa nu ramai cu nimic la sfârșit.

Atunci când cauți sa gasesti o casa în anunțuri imobiliare, trebuie sa te interesezi și de valoarea imobiliara a zonei. Daca aceasta valoare este sa zicem de câteva sute de mii de euro, s-ar putea sa fie mai avantajos sa închiriezi decât sa cumperi, cum e situația caselor și apartamentelor din zona centrala a capitalei. Daca în schimb valoarea de piața este mai scăzută și la un calcul scurt rata și chiria sunt similare, atunci cel mai bine este sa optezi pentru achiziție.

Casa „la cheie” sau „care necesita renovare”?

Totul în final se reduce la costuri. Puneți în balanta atunci când cautați anunțuri imobiliare gratis, dacă valoarea pe care o necesita renovarea este suportabila sau este mai rentabil sa achiziționați o casa noua fără necesitatea altor cheltuieli suplimentare.

Aici depinde bugetul de care dispune fiecare. Sunt persoane care doresc sa achiziționeze o casa și sa se mute doar cu hainele cum la fel de bine sunt persoane care prefera sa achiziționeze o casa veche ce necesita renovare, pentru ca este mai ieftina și pentru ca prefera sa se ocupe de recondiționare în timp în functie de veniturile disponibile.

Nu lăsa detaliile mărunte sa hotărască pentru tine

Atunci când vezi imobilul pe un site de anunțuri imobiliare gratis, acesta este pregatit în prealabil și pozat astfel încât sa vezi doar parțile frumoase ale casei respective. Lucrurile sunt foarte diferite atunci când mergi personal sa vezi acea casa. Însa sfatul specialiștilor este sa nu lași detaliile mărunte sa hotărască pentru tine. Cu siguranță atunci când vei merge acolo personal, vei observa probabil ca pereții din dormitor sunt murdari pentru ca are un pitic care și-a încercat veleitatile artistice sau poate geamul de la ușa de la sufragerie este crăpat. Ești tentat sa ții cont de aceste mici detalii, dar în realitate pot fi rezolvate cu un cost foarte scăzut în comparație cu valoarea pe care casa o are pe piață, cu localizarea ei și potențialul imobiliar.

Voi de ce țineți cont atunci când achiziționați un imobil?

 

2 comentarii publicate

  1. Voi de ce țineți cont atunci când achiziționați un imobil? Eu cand tin cont de achizitionarea unui imobil ma intereseaza cel mai mult siguranta acestuia. De exemplu, daca locuinta are intrerupatoare cu sticla securizata si daca panoul este ignifug pentru a-mi asigura o rezistență sporită la temperaturi ridicate. Totodata, modul in care este facuta canalizarea si reteaua de apa. Detaliile acestea tehnice sunt importante de bifat inca de la bun inceput, pentru a nu avea surprize pe durata lunga de timp si pentru a mai investi in apartament inca pe atat. (Este doar parerea mea).
    Multumesc!

    • Cu siguranta sunt foarte multe lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand faci o achizitie imobiliara, eu am punctat in articol o parte dintre acestea. La fel de importante sunt si cele pe care le-ati punctat d-voastra in comentariu, dar acestea sunt detalii pe care nu le veti afla pe un site imobiliar. Si articolul era cu precadere despre achizitii de pe site-uri imobiliare. Informatii mai in amanunt ca cele specificicate de d-voastra afli de regula direct de la dezvoltator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.