Anomalii – Sadie Turner&Colette Freedman

Titlu: Anomalii

Autor: Sadie Turner&Colette Freedman

Nr. pag.: 308

Editura HergBenet

Colecția: Cărțile Arven

„Bunicii mei nu au supraviețuit; nici mătușile și nici unchii mei. Dar toți cei care aveau cip au trăit, mulțumită lui Sobek Vsesely. El e cel care a scos lumea noastră din mocirla și a condus-o noua era. Prietenii mei și cu mine trăim într-o lume în care nu vom ști niciodată ce este foamea, sărăcia sau nefericirea.” – Anomalii

Aceasta carte scrisa de Sadie Turner&Colette Freedman pe mine ma duce cu gândul la seria Jocurile Foamei atât de mediatizata pe care am citit-o acum câțiva ani dar și foarte actuala în contextul unei societăți care vorbește tot mai mult despre introducerea cipurilor pentru oameni.

Daca ai savurat Jocurile Foamei, cu siguranță vei savura și Anomalii. Este povestea unei societăți ce se recuperează după un război nuclear ce duce la dispariția unor continente și a majorității populației, într-o America ce nu mai seamănă cu America din zilele noastre. In mijlocul acestei societăți, noi urmărim povestea Keevei Tee ce tocmai a împlinit 15 ani și trebuie sa meargă în Tabara Monarh unde va deveni membru cu drepturi depline a Guvernării Globale și își va cunoaște și partenerul desemnat pentru a-i fi soț și alături de care își va întemeia o familie când va deveni majora.

Ideea cărții este foarte interesanta deși recunosc ca ma sperie posibilitatea unui asemenea viitor în care toți suntem subjugați și cipati, în care căsătoriile se realizează pe baza unor analize ADN astfel încât sa fie suta la suta potrivire astfel încât sa nu existe divorțuri, o lume în care nu ai voie nici măcar sa asculți melodiile pe care ți le dorești pentru ca sunt considerate anarhiste și implicit periculoase pentru stabilitatea societății.

Am apreciat faptul ca autoarele au respectat publicul ținta căruia se adresează si anume adolescenții astfel încât nu prezintă personaje care să-și depășească vârsta în atitudine, nu sunt scene de sex sau alte reprezentări similare de care majoritatea cărților pentru tineret sunt pline astăzi.

As tinde sa spun ca din anumite puncte de vedere cartea este chiar educativa, dat fiind ca tratează teme ca poluarea, efectele războaielor nucleare, indoctrinarea politica, etc.

Cartea se termina cu un final deschis și sunt convinsa ca va urma cel puțin încă o carte deși nu se aude nimic despre faptul ca ar fi o serie și ca Anomalii ar fi primul volum. Cartea se citește alert, eu am terminat-o într-o zi deși are peste 300 de pagini asa ca dacă va doriți o lectura ușoară și relaxanta Anomalii este cartea indicata.

Pe final mai vreau sa va spun ca gasiti cartea pe site-ul editurii Herg Benet și ca la comanda mai primiți cadou și cartea Alter Ego semnata Ana Manescu.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Afaris, umbre pe Aora - un sf autentic romanesc, primul volum din serie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.