Cum sa echipam corespunzător mașina pentru sezonul de iarna

Frigul deja a început să-și facă simțită prezenta asa ca din ce în ce mai multe persoane au început sa renunțe la hainele subțiri și sa caute garderoba de iarna. Însa pentru siguranța noastră nu trebuie sa ne ocupam doar de vestimentație ci și de cum este echipat autovehicul cu care circulam pentru sezonul rece.

In acest articol vreau sa va vorbesc despre ce trebuie sa aveți în vedere atunci când va pregătiți mașina pentru polei, zăpada, gheata și iarna.

Montați anvelope de iarna

Din 2011 avem în tara noastră și un cadru legislativ care prevede ca orice mașină sa fie dotata cu anvelope de iarna din momentul în care stare vremii se schimba  adică ninge, apare poleiul și alte fenomene specifice sezonului rece. Conform specialiștilor în domeniu, atunci când termometrele arata temperaturi de 7 grade Celsius sau mai mici este cazul sa facem rocada anvelopelor de vara cu cele de iarna. Nu s-a impus un termen anume calendaristic pentru ca vremea este imprevizibila, chiar anul acesta ne-am trezit cu zăpadă în luna aprilie când copacii erau infloriți și mai ca iți venea sa scoți hainele de primăvară din șifonier.

Si pentru ca vreau să-ți vin în ajutor, vreau să-ți vorbesc despre www.anvelomag.ro, un magazin online de anvelope cu sediul în Pitești care vine în ajutorul conducătorilor auto de 4 ani, mai exact din 2013. Acest magazin pune la dispoziția șoferilor anvelope low cost și anvelope premium variate de la cei mai cunoscuți producători de pe piață.

Probabil ca și mine, sunt multe persoane care nu se pricep sa își aleagă anvelopele fie ca vorbim despre marca sau caracteristici. Pentru mine o anvelopa este o anvelopa și atât. Acesta este motivul pentru care acest magazin online pune la dispoziția clienților consultanta gratuita și consiliere specializata, asigurata de un personal foarte bine pregatit și instruit pentru care fiecare anvelopa este unica prin specificitatea ei.

Un alt element care mi-a atras atenția în cadrul acestui magazin, este faptul ca asigura transport gratis pentru produsele comercializate, ceea ce este evident un avantaj. Ultima data când am achizitionat un set de anvelope, am plătit peste 70 lei doar pe transport.

De notat este și faptul ca pe site gasiti mereu oferte speciale, reduceri, posibilitatea de a oferi cuiva drag un voucher pentru a-și achiziționa produse din magazinul online dar și ocazia de a câștiga un comision prin afiliere în cazul în care aveți un site pe care sa promovați oferta lor.

Verificați presiunea anvelopelor

Conform specialiștilor, în sezonul rece este de preferat sa verificați presiunea cauciucurilor măcar o data pe luna, dat fiind ca aceasta are tendința de a scădea pe măsură ce temperatura se răcește.

Tot cei care se pricep în domeniu sunt de părere ca dacă locuiești în zone în care temperatura în sezonul rece are tendința de a atinge 0 grade sau chiar de a scădea sub acest prag, lucru care evident la noi în România este destul de frecvent, este de preferat sa optam pentru anvelope de iarna și nu pentru anvelope all season care sunt potrivite pentru tot anul pe motiv ca primele au o aderenta mai buna cu partea carosabila.

Nu strica sa aveți și lopata în mașina pentru a scoate rotile din zăpada și a face pârtie astfel încât sa puteți părăsi locul de parcare.

Alături de lopata este bine sa aveți și o pereche de lanțuri, mai ales dacă folosiți mașina în zonele montane cu foarte multa zăpadă.

Încărcați o baterie de rezerva

Odată cu lăsarea frigului, bateria are tendința de a pierde din putere și uneori chiar de a te lăsa în pana. Asa ca este foarte important sa te asiguri ca ai verificat starea bateriei la un service autorizat și ca ai o baterie încărcată de rezerva pentru orice situație neprevazuta care poate apărea.

Nu strica sa aveți la îndemână și un set de cabluri pentru alimentare, fie ca sunt pentru a va ajuta pe voi sau pentru ca în unele situații voi puteți fi cei care întind o mana de ajutor unui șofer aflat în nevoie.

Cei care au garaj pot profita de el pentru a-și tine mașina departe de temperaturile scăzute și implicit pentru a conserva bateria.

Verificați ștergătoarele și parbrizul

Ștergătoarele sunt cele mai bune prietene ale șoferului pe timp de ploaie și ninsoare asa ca este foarte important sa va asigurați ca functioneaza în parametri și ca nu au tendința de a va zgâria parbrizul atunci când le folosiți.

Daca parbrizul sau oricare alt geam al mașinii este inflorit, ar fi bine sa îl schimbați înainte de venirea sezonului rece pentru ca la temperaturi scăzute și sub greutatea zăpezii au tendința de a se sparge.

Pentru o curățare mai buna a parbrizului folosiți o soluție pentru temperaturi scăzute care nu va îngheța atunci când o pulverizați pe geamurile mașinii.

Verificați și sistemul de dezghețare al parbrizului pentru a va asigura ca functioneaza, precum și căldura pentru a fi siguri ca puteți dezaburi parbrizul.

Este foarte important sa aveți o racleta și o matura în mașina. Racleta pentru a curata gheata de pe parbriz și matura pentru a da zăpada jos de pe mașină.

Folosiți ceara de protecție

Chiar dacă nu sunteți fani ai utilizării cerii de protecție pe mașina, trebuie sa stiti ca în sezonul rece este de mare ajutor. Odată mașina ceruita nu se mai lipește de ea la fel de ușor noroiul sau sarea utilizata la dezghețarea drumurilor, sare care în timp poate duce la ruginirea caroseriei.

Verificați farurile și stopurile

In sezonul rece când vizibilitatea este redusa din cauza fenomenelor meteo specifice este foarte important sa te asiguri ca iți functioneaza farurile și stopurile pentru a putea fi vizibil pentru ceilalți participanți la trafic și a evita posibilele accidentări.

Voi cum va pregătiți mașina pentru iarna?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.