Tipic bărbătesc: cum alegi butonii perfecți pentru cămașa ta?

Te gândești probabil ca este ușor sa alegi cum te îmbraci ca bărbat, dar realitatea ne-a dovedit ca a alege costumul potrivit, cămașa ideala și accesorii cum sunt butoni cămașă, cravata sau papion nu-i chiar floare la ureche.

Din secolul 16 când a apărut prima data ideea de butoni în Franța și pana astăzi, aceștia au suferit multe modificări în materie de forma și materialul din care sunt făcuți, devenind tot mai delicați și mai eleganți pe măsură ce anii au trecut. Varietatea acestora pună însă în dificultatea domnii atunci când trebuie sa aleagă butonii potriviți pentru o anumita cămașă.

Astfel am decis ca în acest articol sa vin in ajutorul domnilor, mai ales ca sărbătorile de iarna se apropie și odată cu ele și o mulțime de petreceri și întâlniri care impun ținuta festiva și implicit cămăși ce necesita butoni, uneori chiar la evenimente mai puțin formale.

Cum alegi tipul de butoni?

Nu te-ai gândit niciodată ca butonii pot fi de mai multe tipuri, nu-i asa? Pentru tine toți butonii sunt la fel indiferent de materialul din care sunt formați sau modelul și forma pe care o au. In realitate avem însă butoni clasici, butoni de ceremonie, butoni de ceremonie și butoni tematici.

Este foarte important sa stiti sa alegeți tipul potrivit de butoni pentru evenimentul la care ii veți purta.

Butonii de tip glonț sau cu forma cilindrica sunt de regula potriviți pentru mai toate ocaziile. Sunt o alegere sigura în materie de butoni cu care cu siguranță nu vei da greș.

Spune-mi din ce material sunt făcuți ca să-ți spun cu ce ocazie pot fi purtați?

Materialul din care sunt făcuți butonii este cel care determina ocazia cu care aceștia pot fi purtați și implicit gradul de formalitate pe care aceștia o impun ținutei și purtătorului.

Butonii din pietre prețioase, pentru cine își permite sau inlocuitori ai acestora, pentru majoritatea dintre noi se folosesc de regula pentru evenimente formale cu o anumita eticheta, genul de evenimente care se încadrează într-un cod vestimentar de tip white tie. La acest gen de evenimente formale, potriviți sunt și butonii argintii și aurii, de asemenea dacă va permiteți, din materiale veritabile.

Butonii din titan sau sticla sunt cei pot fi purtați la birou dar și la evenimente black tie pe când butonii din mătase și stofa sunt de regula potriviți pentru acele evenimente mai puțin formale cum sunt ieșirile la iarba verde și picnicurile.

Butoni simpli sau încărcați cu detalii?

Simplu va fi mereu elegant și de efect asa ca evita pe cat posibil butonii încărcați în detalii cum sunt cei tematici, care se potrivesc doar în anumite situații. Daca nu dispui de resurse financiare încât să-ți permiți sa investești în multe perechi de butoni, optează pentru 1-2 perechi clasice pe care le poți purta la orice eveniment.

Tu cum alegi butonii?

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.