Testamentul lui Abraham – Igor Bergler

Titlu: Testamentul lui Abraham

Autor: Igor Bergler

Editura: Litera

An apariție: 2017

„Din păcate, o răpusese una din bolile mizeriei, asa ca nu avea pe cine sa se răzbune, oricât s-ar fi străduit sa găsească un vinovat. Pentru tatăl sau găsise unul. Pe marele jucător italian Paolo Rossi, care năruise speranțele naționalei braziliene cu trei goluri în acel meci memorabil. Așadar îl va ucide oe Paolo Rossi într-o zi, își jura. Pentru asta, însă, trebuia sa ajungă în Italia, o tara ca i se părea atunci foarte departe.”

Testamentul lui Abraham este a doua carte scrisa de autorul Igor Bergler ce îl are ca personaj principal pe profesorul Charles Baker apărută luna trecuta, la fix 2 ani de la lansarea primei cărți din serie, Biblia pierduta, care s-a bucurat de un succes răsunător pe piață literara câștigând o mulțime de adepți și cititori. Este o carte pe care mi-am dorit mult sa o adaug în biblioteca și mulțumesc librăriei online Libris.ro pentru ca mi-a oferit ocazia de a ma delecta cu ea imediat ce a fost lansata pe piață.

Daca nu ați auzit încă de Igor Bergler deși mi-e greu sa cred acest lucru, trebuie sa stiti ca este autorul celui mai bine vândut roman al ultimilor 20 de ani din tara noastră. Da, ați auzit bine Igor Bergler, autorul acestor thrillere de succes este roman, născut la Timișoara, de profesie, regizor, critic de film, realizator de televiziune și specialist în marketing.

Sunt de părere ca tocmai aceste domenii în care și-a desfășurat activitatea sunt cheia succesului sau. A înțeles ca pentru a crea un roman care sa prindă la public are nevoie de o tema actuala, cu rădăcini în misterele antichității, un subiect care sa poată fi mai târziu un scenariu de film și înainte de toate un subiect care sa se vândă singur.

Stiu ca autorul nu este de acord cu paralelele care se fac intre cărțile sale și cărțile scrise autorul american Dan Brown dar realitatea este ca în acest gen literar, Dan Brown a fost un deschizător de drumuri. Deși fiecare carte este individuala și nu putem acuza un scriitor ca a copiat opera lui Dan Brown pentru ca în final nici nu a copiat-o, subiectele sunt diferite, personajele la fel, întâmplările și locațiile difera, adevărul este ca mereu cărțile autorului american vor cărți de referință pentru acest gen literar. Este la fel ca în situația cărților din seria Jocurile Foamei. Dupa aparitia lor, au apărut o mulțime de alte cărți din același gen, dar ele au rămas cărțile de referință la care toată lumea se raportează.

Putem însă afirma cu siguranță ca Igor Bergler este un deschizător de drumuri în literatura romana și sper ca romanele sale sa fie un punct de referință pentru multi autori romani ai zilelor noastre, pentru ca avem nevoie de romane bune cu subiecte actuale. Cititorii romani sunt avizi după cărți care sa îmbine misterul cu thriller-ul și romanul polițist, asa cum o data o făceau Rodica Ojog Brașoveanu sau Horia Tecuceanu în cărțile lor, dar potrivite zilelor noastre când din păcate recunosc ca literatura romana ma dezamăgește. Daca o sa răsfoiți cărți scrise în ultimii ani de către autori romani contemporani din păcate dintr-o propoziție,  5 cuvinte vor fi înjurături, cărți care de cele mai multe ori nu au început, cuprins și sfârșit, scrise alandala și fără o noima, bazate pe scuza ca fac parte din literatura contemporana.

Dar revenind la cartea noastră. Cele 763 de pagini ale sale, ca sa fiu exacta nu trebuie sa va înspăimânte. Se citesc în mod alert, suspansul însoțindu-vă la fiecare pagina. Din Mexic, în America, apoi în Honduras și asta e doar începutul unei călătorii pline de mistere pe care va las pe ce voi sa o descoperiți alături de profesor și prietenii sai în tainele unei conspirații la nivel mondial ce îl poate costa viata.

Din aceeasi serie a lui Charles Baker, autorul mai are în pregătire următoarele cărți:

Cocoașa pierdută a lui Richard al III-lea

Minciuna lui Michelangelo

Catedrala în flăcări

Voua cum vi se par cărțile lui Igor Bergler?

 

3 comentarii publicate

  1. Biblia pierdută mi-a plăcut mult, dar nu pot zice același lucru despre Testamentul lui Abraham.i s-a părut greoaie, așa că am abandonat-o. Poate nu era momentul potrivit, îmi propun s-o reiai cândva :).

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Biblia pierduta – Igor Bergler – Momente de viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.