Serial: The Killing

The Killing este un serial polițist  american produs de Netflix, cu 4 sezoane filmat intre anii 2011 și 2014 nominalizat și premiat la diferite festivaluri de film și cotat de IMDb cu 8.2 din 10.

Se pare ca serialul este varianta americana a serialului danez cu același nume, apărut în 2007. Pentru ca a fost un succes internațional, în 2014 a apărut și varianta turceasca a serialului produsa de Kanal D.

Povestea este următoarea, Sarah Linden, o polițistă de la secția de omoruri, interpretata de actrița Mirreille Enos, se pregătește sa părăsească Seattle dar și breasla pentru a se dedica mai mult noii vieți de familie pe care vrea s-o înceapă cu viitorul soț și fiul ei de 15 ani. Numai ca socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și în ultima zi la serviciu primește obligația de a-l ajuta sa se instaleze pe viitorul polițist Stephen Holder, interpretat de Joel Kinnaman, care va prelua activitatea ei, în timp ce sunt chemați sa investigheze dispariția unei adolescente care se transforma rapid într-un omor cu sânge rece cu implicații politice.

Este un serial cu multa ploaia, foarte multa, cam în fiecare episod ploua din cate am observat. Sarah se implica prea mult în cazurile ei, încât ajunge sa nu mai mănânce corespunzător, sa se odihnească și chiar să-și neglijeze copilul iar Stephen vine la pachet cu fostele probleme cu drogurile. Sunt ușor maniacali dar imposibil sa nu-i îndrăgești.

Cei doi anchetatori foarte diferiți de altfel, realizează curând ca doar colaborând împreună pot descoperi criminalul și aduce pace familiei îndurerate, deși acest lucru pare sa-i aducă multe probleme Sarei la nivel personal, care își tot amână plecarea.

Mirreille Enos nu este o actriță foarte cunoscuta din punct de vedere al filmografiei, remarcându-se mai mult pe Broadway în teatrul american. Rolul acesta i se potrivește foarte bine, din punctul meu de vedere, fiind o prezenta relaxata și naturala. Este căsătorită cu mult mai cunoscutul Alan Rick care s-a remarcat în anii ’80 – ’90 în filme precum Speed: Cursa infernala și Star Trek: Generations.

Joel Kinnaman este un actor de origine suedeza, de asemenea necunoscut din punctul meu de vedere dar care joaca minunat în aceasta serie.

Din păcate din 2014, seria nu a mai fost continuata cu sezonul 5 și nici despre alte producții în care sa joace cei doi, în ultimii trei ani nu am auzit.

 

Trackback-uri și pingback-uri 2

  1. Serial: Cardinal – Momente de viață
  2. Serial: Altered Carbon – Momente de viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.