Serial: DCI Banks

DCI Banks este un serial polițist englezesc cu 5 sezoane filmat intre 2010 și 2016, bazat pe romanele scriitorului de origine britanica Peter Robinson și cotat de IMDb cu 7.6 din 10.

Despre doua dintre cărțile scrise de Peter Robbins care au stat la baza unor episoade ale acestui serial v-am vorbit în articolele dedicate: Dosarul Cameleonul și Prietena Diavolului.

Inspectorul Alan Banks este interpretat de actorul britanic Stephen Tompkinson, recunoscut pentru rolurile de psihopați pe care le-a interpretat de-a lungul carierei.

Polițista Annie Cabbot colega și iubita lui Banks pentru o perioada este interpretata de Andreea Lowe, actrița de origine britanica de asemenea destul de activa în ultimii ani în cinematografia englezeasca.

Cea de-a treia polițistă din serial, Helen Morton interpretata de actrița britanica Caroline Catz pe care o recunoașteți din serialul Doc Martin în care joaca din 2004 și pana anul acesta inclusiv, trebuia inițial sa-i tina locul Andreei Lowe pe perioada concediului de maternitate dar fiind îndrăgită de public s-a decis păstrarea ei în distribuție în continuare deși ea nu apare în cărțile lui Peter Robinson.

Sincer, eu l-as fi cotat ceva mai ridicat decât au făcut-o cei de la IMDb. Mi se pare un soi de Crimele din Midsomer mai actual, mai tehnic, mai criminalist dar în același decor tipic englezesc. Pentru un serial polițist este foarte bine structurat și te tine cu siguranță în tensiune și în așteptarea episodului următor. Din păcate deși a avut parte de 5 sezoane de succes, nu va mai exista și sezonul 6, filmările sistându-se în octombrie. Pentru iubitorii de seriale polițiste este cu siguranță un „must see”.

Imagine preluata de pe play.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.