Origini – Dan Brown

Titlu: Origini

Autor: Dan Brown

Editura: Rao

Serie: Robert Langdon

Nr. pagini: 600

„Îmi dau seama ca ai trecut printr-un iad, dar eu jucam fotbal semi profesionist, asa ca sa nu te aștepți la prea multa compasiune din partea mea. Sunt mai curând genul care zice <<Dumnezeu ii ajuta pe cei ce se ajuta singuri>>.” – Origini – Dan Brown

Eram în liceu când am citit prima carte scrisa de Dan Brown și anume cartea care l-a mutat în fruntea clasamentelor literare ale literaturii moderne, Codul lui Da Vinci. Mi-aduc aminte ca printre pregătirile de bac, comentarii la romana și culegeri de matematica, am terminat romanul lui Brown în mai puțin de doua zile deși ca mai toate cărțile sale avea un număr considerabil de pagini.

De atunci am citit cu mare placere fiecare carte lansata de autorul american asa ca nu va puteți imagina marea bucurie pe care mi-a creat-o librăria online libris.ro atunci când mi-a trimis pentru recenzie cel mai nou roman semnat de Dan Brown lansat toamna aceasta, Origini.

Origini este al cincilea roman scris de autorul american care il are ca personaj principal pe simpaticul profesor de simbologie Robert Langdon. Celelalte patru cărți ale seriei sunt:

Codul lui da Vinci

 Îngeri și demoni

Simbolul pierdut

Inferno

Toate cărțile scrise de Dan Brown au creat o mulțime de controverse în jurul lor, având ca teme subiecte ce ating direct instituții precum biserica creștină, societățile secrete și nu numai. Cum va spuneam primul roman l-am citit în liceu și mi-aduc aminte ca la slujba de duminica preotul ne recomanda sa evitam aceasta carte pe care o considera o blasfemie la adresa bisericii.

Personal am gasit în cărțile lui Brown subiecte foarte bine documentate și cele mai bune romane polițiste pe care le-am citit pana acum, fapt ce se datorează probabil și studiilor în simbologie ale autorului și anilor pe care acesta i-a petrecut predând aceasta materie asemeni personajului sau.

Dar sa revenim la cea mai noua carte lansata în octombrie anul acesta de prestigiosul scriitor american. Acțiunea cărții debutează în regiunea Catalunia din Spania, ceea ce ma face sa ma întreb dacă autorul a prezis cumva criza politica prin care Catalunia și Spania au trecut anul acesta, nu de alta dar parca prea nimerește subiectul potrivit la momentul potrivit. Cum religia este una din temele preferate ale lui Brown, nici în acest roman nu lipsește și cartea incepe cu întâlnirea dintre un miliardar cu veleități de inventator pe nume Edmond Kirsch, un reprezentant al bisericii catolice, un rabin și un imam. Religie și știință, lupta eterna pentru conducerea lumii.

Ca de obicei Brown ne poarta de la muzeul din Bilbao la Barcelona printre operele lui Gaudi și poate datorita faptului ca am vizitat acest magnific oraș, m-am simțit foarte aproape de acest roman. De la Sagrada Familia, la Almudena și La Pedrera, cartea lui Brown m-a ajutat sa revăd cu ochii mintii locuri dragi din Barcelona pe care va invit sa o vizitați pentru ca merita din plin.

Va las pe voi sa descoperiți ce rol are casa regala spaniola în romanul lui Brown dar și care este secretul atât de teribil care poate zgudui credința din temelii asa cum acesta ne-a obișnuit cu fiecare carte a sa.

Daca v-am trezit curiozitatea trebuie sa stiti ca Origini beneficiază de transport gratuit dacă este achiziționată din librăria online libris.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.