Călătoresc singura – Samuel Bjork

Titlu: Calatoresc singura

Autor: Samuel Bjork

Editura: Rao

Nr. pagini: 444

Romanul Călătoresc singura este primul din seria lui Holger Munch și Mia Kruger, scris de autorul norvegian Samuel Bjork și publicat în 2013. Pe piața literara din tara noastră, romanul a apărut în 2015 și îl gasiti pe site-ul librăriei online libris.ro cu reducere de 15% în aceasta perioada, dacă va trezește interesul.

După cum probabil ați observat din recenziile mele, am o mica slăbiciune pentru autorii nordici și literatura scrisa de aceștia. Mi se par mai realiste în descrierile patologiilor și nu atât de lipsite de profunzime ca scrierile americane cu tente de filme de la Hollywood.

Cum nu cunosteam autorul Samuel Bjork, fiind prima data când citesc o carte scrisa de el, recunosc ca am făcut alegerea bazata pe poza de pe coperta, dar va spun sincer ca nu am fost dezamăgită.

Povestea nu este atât de terifianta pe cat pare atunci când citești descrierea cărții, dar reușește sa te tina în alerta de la prima la ultima pagina alături de cei doi anchetatori simpatici. Holger Munch este un anchetator cu greutate și la propriu și la figurat, fiind recunoscut pentru reușitele în materie de soluționare al anchetelor polițienești pe care le conduce, pentru deliciile culinare la care nu se poate abține, dar și pentru țigările pe care le fumează cu pofta atunci când cauta soluții și gândește profund. Multitudinea de probleme de ordin familial amplifica tensiunea cu care se confrunta Holger Munch dar acesta continua cu fervoare sa caute răspunsul și sa găsească făptașul.

Mia Kruger este de asemenea o anchetatoare de excepție dar care s-a lăsat cuprinsa de depresie după moartea surorii gemene Sigrid, și uciderea ucigașului moral al acesteia. Mia își plănuiește moartea lenta cu alcool și pastile iar cazul care a șocat lumea cu fetitele îmbrăcate în rochii de păpuși ucise și spânzurate în copaci este singurul care reușește sa-i trezească interesul și simțurile, practic s-o trezească la viata. Fost profiler de succes, acum o epava, Mia trebuie sa se adune și sa fie alături de bunul ei prieten Holger Munch pentru a-l ajuta sa oprească ceea ce pare a fi opera unui criminal în serie.

Care sa fie legătura cu bebelușul dispărut din maternitate din urma cu câțiva ani? Dar secta religioasa cum se încadrează în povestea noastră? Sa fie răspunsul la Holger sau la Mia?

Toate aceste întrebări își vor afla un răspuns doar dacă veți citi cele 444 de pagini ale cărții pe care eu v-o recomand pentru ca merita. Este o carte care se citește ușor, abunda de actiune, are și scene care iți aduc zâmbetul pe buze, asa ca zic eu, are cate puțin din fiecare.

Aștept cu interes sa se traducă și celelalte cărți din aceasta serie și sper ca editura Rao sa îmi facă o surpriza în curând în acest sens. Spor la citit va urez și va aștept sa-mi spuneți în comentarii, părerea voastră despre cartea scrisa de Samuel Bjork.

5 comentarii publicate

  1. Încă de când am văzut postarea pe Instagram cu această carte, m-a intrigat coperta ei și am zis că trebuie să o am să o citesc.
    Acum că am citit și recenzia, dorința de a face asta e si mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.