Cum sa tratezi durerea în stil ayurvedic cu non-dolor

Durerea este probabil cel mai ingrat cuvânt din dicționar pentru multi dintre noi și deși nimeni nu-și dorește sa aibă de-a face cu ea, realitatea este ca un număr mare de pacienți se adresează medicilor pentru a trata diverse forme de durere.

Statisticile demonstrează ca mai  bine de jumatate din populația României suferă de o forma de durere cronicizata în timp ceea ce înseamnă mai mult decât toți bolnavii de cancer, probleme psihice, hepatita C, diabet și probleme cardiace puși la un loc.

Din cei aproape 10 milioane de romani cu dureri, mai bine de 80% se tratează cu medicamente clasice iar rezultatele nu sunt deloc satisfăcătoare. Din cei aproape 8 milioane de pacienți care se tratează cu ajutorul medicinei alopate, mai bine de jumatate ar fi dispuși sa plătească mai mult pe un tratament, doar ca sa scape de dureri.

Realitatea este ca tratarea durerii este o adevărată afacere astăzi.

Durerea se trateaza în stil ayurvedic

Daca ținem cont de principiile ayurvedice atunci trebuie sa fim conștienți de faptul ca orice obicei nesănătos ne costa și atrage după sine dureri. Când ma refer la obiceiuri nesănătoase iau în calcul de la lipsa unei hidratări corespunzătoare, pentru ca din păcate multi dintre noi nu bem suficienta apa pe parcursul unei zile, de multe ori înlocuind apa cu sucuri sau cafea și pana la tensiuni musculare și emoții reținute.

Medicina ayurvedica își propune sa descopere care obiceiuri nesănătoase sunt afectează fiecare individ în parte astfel încât sa trateze în mod personalizat fiecare durere de care suferă o persoana.

De ce sa alegi tratamente ayurvedice pentru a ameliora durerea în locul medicamentelor clasice?

Spre deosebire de tratamentele alopate, medicina ayurvedica a făcut mereu parte din viata omului dacă stam sa ne gândim la India. Este drept ca în România și în alte state europene, acest gen de asa zisa „medicina a vieții”, a căpătat adepți mai mult în ultimii ani când tot mai multe persoane au inceput să-și îndrepte atenția spre tratamentele naturiste de natura ayurvedica care au în vedere întregul individ cu tot ceea ce înseamnă el: minte, corp și spirit.

Va întrebați probabil de ce medicina ayurvedica are un grad de vindecare atât de ridicat asa ca vreau sa va ofer și câteva răspunsuri în acest sens. In primul rand, principiile ayurvedice au în vedere ridicarea imunității. Al doilea element pe care îl au în vedere ayurvedicii este combaterea stresului, el fiind unul dintre elementele care perturba armonia dintre corp și minte în opinia lor. In al treilea rand, medicina ayurvedica folosește plantele pentru a crea tratamente care sa tămăduiască durerile într-un mod natural. Un astfel de tratament este și unguentul Non-dolor de la Ayurmed pe care am avut posibilitatea s-o testez prin intermediul celor de la Brander.

Acesta reduce durerea în caz de reumatism sau alte dureri articulare cum sunt artroza și guta, traumatismele osteo – articulare sau durerile datorate efortului fizic cum ii spunem noi pe romanește durerile provocate de febra musculara. Poți de asemenea sa folosești și un supliment alimentar ca cel despre care ți-am vorbit în alt articol. De asemenea atenuează durerea în caz de contuzii. Motiv pentru care eu o folosesc și pentru micii pe neastâmpărați care mereu gasesc o modalitate de a-și face vreo zgaiba cum zicea bunica. Trebuie însă sa stiti ca unguentul este recomandabil copiilor cu vârste peste 6 ani.

Din cauza muncii la birou, petrec foarte mult timp pe scaun și recunosc ca sunt o persoana sedentara ceea ce îmi creează probleme și dureri la nivelul picioarelor. Ma dor uneori picioarele atât de tare încât am senzația ca sunt un robot care nu poate face mișcări bruște, nu se poate apleca si ma obliga sa ma mișc greoi. Non – dolor m-a ajutat sa reduc disconfortul de la nivelul picioarelor, eliminând durerile dar în același timp am inceput sa citesc mai mult despre principiile ayurvedice și am încercat sa-mi schimb stilul de viata, încercând sa mișc picioarele periodic chiar și dacă nu ma pot ridica mereu de la birou pentru a face mișcare. Am realizat ca fără puțin efort și din partea mea, unguentul nu poate face foarte multe pentru mine.

Din propria experienta va pot spune ca m-a ajutat și în calmarea durerilor de cap provocate de sinuzita de care sufăr și care uneori îmi creează un adevărat disconfort.

Va spuneam ca medicina ayurvedica se bazează în tratarea afecțiunilor pe puterea plantelor. Non-dolor este un unguent în care se combina puterea mentei, a salciei de Himalaya, a pinului, a eucaliptului albastru, a arborelui de camfor, al ajwan-ului, al arborelui de ceai și al vaselinei.

Va spuneam mai sus ca industria farmaceutica a transformat durerea într-o afacere profitabila, ei bine de regula tot ce este eficient s-a demonstrat ca nu costa o avere și asta e și cazul unguentului Non-dolor care de regula costa 11 lei și acum este disponibil la reducere cu doar 7.90 lei.

Unguentul îl gasiti în tuburi de 30 ml. Poate nu pare o cantitate mare, dar nefiind necesara o cantitate mare la o utilizare sa stiti ca este destul de spornic. Primul lucru pe care o sa-l observați este mirosul puternic camforat, atât de puternic încât îl simțiți prin cutie fără a deschide flaconul. Personal deși este puternic îmi place acest miros combinat de mentol și camfor.

Atunci când îl aplici pe piele și îl masezi, se absoarbe rapid și vei simți o senzație de căldură în locul masat după care căldura se va transforma într-o senzație de răcoare, cam ca atunci când va faceți o frecție cu carmol pentru ca mai apoi sa sesizați ca durerea pierde din intensitate, dispărând ușor.

Este de preferat sa evitați contactul cu ochii, mucoasele și rănile deschise cu acest unguent pentru ca fiind foarte camforat poate produce senzație de usturimi. eu m-am atins din greșeala în zona nasului cu mana plina de unguent înainte sa ma spăl și mi-a curs nasul vreo ora. Daca totuși se întâmplă sa atingeți aceste zone cu Non-dolor clătiți cu apa din abundenta.

Voi ați încercat acest unguent? Cum vi se pare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte