Serial: Dynasty (atunci și acum)

Probabil multi dintre voi ca amintiți vremurile când prin anii 2000 la Antena 1 dacă nu ma înșel rula serialul american Dinastia. Acesta a avut 9 sezoane care s-au filmat timp de 8 ani intre 1981 și 1989.  Succesul sau răsunător l-a pus în topul celor mai vizionate seriale ale tuturor timpurilor.

Multi sunt de părere ca succesul serialului i se datorează în mare parte actriței Joan Collins. Aceasta a interpretat-o pe Alexis Carrington, personaj devenit legendar în industria serialelor TV. Nu știi cine-i Alexis Carrington? Atunci clar, nu te poți numi împătimit al serialelor.

Noua ecranizare lansata în 2017

Vom lasa totuși serialul din anii 1980 în dulci amintiri, deși va sigur ca dacă îl veți viziona ar reuși sa va impresioneze plăcut chiar și în zilele noastre. Vreau sa va aduc în prim plan o noua ecranizare a acestui serial, apărut anul trecut, în 2017.

Noul serial Dinasty cotat de IMDb cu 6.7 din 10. Acesta are momentan un sezon cu 23 de episoade din care s-au filmat 17. Acțiunea noii ecranizări este mutata din Denver la Atlanta având în continuare în prim plan rivalitatea dintre familiile Carrington și Colbys.

Rolul patriarhului familiei Carrington și anume Blake Carrington în trecut a fost jucat de John Forsithe.  Astăzi este jucat de Grant Show. Pe Grant Show, dacă erați fan seriale și în anii ’90 vi-l amintiți din Merloce Place un alt clasic al genului.

La fel ca și în seria anilor ’80 fiul lui Blake și anume Steven Carrington este homosexual. In prima serie, Steven Carrington este interpretat de actorul Al Corley. In seria din 2017 acesta este interpretat de James Mackay. Pe James Mackay l-ați mai vazut tot anul trecut în Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar în rolul lui Maddox.

Jeff Colby este în anii ’80 soțul lui Fallon și fiind alb caucazian. In ecranizarea actuala spera sa se căsătorească cu aceasta și este negru. A fost interpretat de John James și acum este interpretat de Sam Adegoke. Pe actorul de origine nigeriana l-ați mai putut întâlni în seriale ca Switched at birth sau Murder in the Fist.

Rivalitatea continua intre fiica și soția lui Blake

In serialul din anii ’80, Blake este căsătorit a doua oara cu Krystle Carrington interpretata de  actrița Linda Evans. In noua ecranizare Blake urmeaza sa se căsătorească cu frumoasa Cristal Flores interpretata de Nathalie Kelley. Nathalie Kelley este o actriță de origine peruvian-argentiniana crescuta în Australia pe care probabil ați recunoscut-o din seria Jurnalele Vampirilor unde a jucat rolul lui Sybil. De asemenea în palmaresul ei se afla și Fast and Furios: Tokio Drift unde a interpretat-o pe Nella.

Fiica din prima căsătorie a lui Blake și anume Fallon Carrington este interpretata în prima ecranizare de actrița Pamela Sue Martin. In ecranizarea recenta este interpretata de Elizabeth Gillies. Aceasta are doar 25 de ani și este o actriță tânără. Ati mai putut-o vedea în filme și seriale pentru adolescenți dar și ca voce în diverse animații.

Sammy Jo a fost femeie în prima ecranizare interpretata de tânăra pe atunci Heather Locklear recunoască ca o emblema a serialelor anilor ’90. In ecranizarea actuala Sammy Jo este bărbat și este interpretat de Rafael de la Fuente.

Șoferul familiei și amantul lui Fallon, Michael Culhane este în prima ecranizare interpretat de Wayne Northrop.  Astăzi este jucat de Robert Christopher Riley pe care l-ați mai vazut în Moștenirea lui Bourne. A mai jucat alături de Elizabeth Gillies în serialul pentru adolescenți Victorius din 2010 și pana în 2013.

Majordomul Joseph Anders este interpretat în anii ’80 de Lee Bergere. In ecranizarea din 2017 este interpretat de actorul Alan Dale. Pe acesta l-ați mai vazut în Indiana Jones: Regatul craniului de cristal sau Star Trek: Nemesis.

Păreri personale

Despre cine o interpretează pe Alexis Carrington pot  sa va spun ca este actrita Nicollette Sheridan . In prima serie, aceasta apare abia în sezonul al doilea ca personaj. Asa mai trebuie sa ne înfrânăm puțin curiozitatea ca sa vedem dacă se va ridica la nivelul predecesoarei sale Joan Collins.

Personal îmi place mult. Este un film ușurel, amuzant și cu o mulțime de răsturnări de situație. Nu cred ca i-as da o nota mai mare decât IMDb.  Într-adevăr nu mi se pare ca se ridica la valoarea celui din anii ’80, deși are elemente moderne si autentice ce trebuie apreciate. In final nu putem avea pretenții, întotdeauna primul va fi primul. Este însă un serial cu potențial și am așteptări mari de la el pe viitor.

Voua cum vi se pare noua ecranizare? Aștept părerile voastre în comentarii.

3 comentarii publicate

    • Buna, sezonul 3 are premiera oficiala pe 11 octombrie. Nu stiu exact cand va ajunge si la noi. Serialul este disponibil pe platforma netflix, dar de obicei apar mai cu intarziere fata de tarile vestice. Este posibil sa-l gasesti insa online de urmarit dupa lansare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.