Mini serie franceza: Le chalet

Mini seria franceza Le chalet are 6 episoade, producție Netflix. A fost filmata anul trecut și lansata pe piață la începutul lui 2018. Deși IMDb ii acorda o nota de doar 6.9 din 10, părerea mea este ca merita mult mai mult.

Povestea este interesanta și te tine cu sufletul a gura pe tot parcursul seriei. Deși la al doilea episod ai senzație ca ți-ai cam dat seama cum merg treburile și ca ai citit fiecare personaj, astfel încât știi care-i rolul lui în film, ai sa ramai surprins de răsturnările de situație.

După cum probabil ați observat din filmele recenzate de mine, nu sunt ceea ce se numește mare amator al filmelor hollywodiene, motiv pentru care urmăresc cu mare interes noile apariții cinematografice europene și nu numai.

Va spuneam ca m-am îndrăgostit de filmele și literatura nordica pentru ca mi se par mai autentice în abordare. Ei bine, pot sa spun același lucru și despre noul suflu al cinematografiei franceze care m-a impresionat în mod plăcut.

Nu sunt în tema cu numele cinematografiei franceze, cel puțin actuale, motiv pentru care niciunul dintre actorii care joaca în aceasta mini serie polițistă nu îmi este cunoscut.

Filmul are în centru acțiunii, reîntâlnirea după 20 a unor prieteni din copilărie cu ocazia celebrării căsătoriei unuia dintre ei. Pana aici, nimic surprinzător. Doar ca podul de acces în localitate se prăbușește și aceștia rămân izolați în micuțul sat idilic de munte inclusiv fără semnal la telefon. Nici asta pana la urma nu e chiar asa de ieșit din comun. Pana la urma accidente se mai întâmplă, doar ca povestea incepe sa semene puțin cu Masacrul din Texas pe măsură ce unul cate unul invitații la nunta încep sa moara nu tocmai în condiții naturale.

Decorul și natura sunt absolut fascinante. Personajele sunt proaspete și autentice. Serialul este plin de mister și chiar urmărești cu interes fiecare episod sa vezi ce s-a mai întâmplat și care este motivația crimelor ce par ca nu se mai termina.

Foarte faina mi s-a părut și coloana sonora a filmului care își atinge scopul de a creste suspansul. Personal mie mi-a plăcut foarte mult aceasta serie dar aștept cu interes și părerile voastre în comentarii.

1, 2, 3

Et l’un de vous disparetra (Si unul dintre voi va dispărea…)

Poza preluata de pe Tele Star

 

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Savoarea margaretelor - serial politist spaniol contemporan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.