Cum alegi lampadarul perfect pentru locuința ta

Când vine vorba de corpuri de iluminat pentru locuință varietatea este foarte mare de la culori forme și pana la mărimi. In articolul de astăzi vreau sa va vorbesc despre un corp de iluminat în special și despre felul cum îl puteți alege pe cel mai potrivit pentru locuința voastră. Astăzi vreau sa va vorbesc despre lampadare.

Fie ca il așezăm în spatele unui scaun, a unui fotoliu, lângă o canapea, o masa sau pur și simplu în colțului unei camere, lampadarul este o sursa minunata de iluminat care poate fi mutat ușor și ocupă puțin loc.

Pentru ca exista o varietate destul de larga în materie de lampadare, poate fi destul de dificil sa găsești modelul perfect pentru încăperea în care vrei sa-l instalezi. Fie ca vorbim de material, culoare sau model cu putina răbdare și ceva documentare cu siguranță vei găsi ceea ce cauți.

Ce vrei sa iluminezi cu un lampadar?

Atunci când te apuci sa cauți un lampadar trebuie  sa ții cont de anumite elemente. In primul rand este important sa identifici motivul pentru care iți dorești un lampadar intro anumita încăpere. Când ma refer la motiv, vreau sa va gândiți dacă lampadarul este pentru voi un simplu obiect de decor sau căutați și utilitatea acestuia în iluminatul încăperii.

De asemenea este important sa țineți cont și de mobilierul pe care îl aveți în încăperea respectiva. Stilul mobilierului va ajuta sa alegeți lampadarul fie ca vreți ceva vintage, modern sau avangardist.

Un alt element important în alegerea unui lampadar este înălțimea acestuia. Un lampadar scund nu se va integra bine intro camera mare cu tavan înalt în timp ce un lampadar de câțiva metri înălțime nu va fi potrivit pentru o încăpere cu tavan jos.

Informații utile despre iluminatul locuinței gasiti și în următoarele articole

Sfaturi si idei: Cum sa alegi spoturile led

Cum sa devii creativ în materie de design cu iluminatul vintage al becurilor edisson

Foarte important este și materialul din care este confecționat lampadarul. Acesta poate fi din lemn, plastic, rattan sau metal. Cele mai populare sunt cele din metal pentru ca sunt mult mai versatile și mai ușor de integrat în decor. In plus, lampadarele din metal beneficiază și de o flexibilitate mai mare. De asemenea pot fi finisate divers, antichizate sau argintate.

Utilitatea unui lampadar

Stilul este important sa fie pe placul vostru. Dar cel mai important este sa fie util și practic. Asa ca mai ales în situațiile când spațiul nu este unul mare, mergeți pe utilitate.

Lampadarele cu brate ajustabile sunt foarte practice pentru ca le puteți orienta în zona în care aveți nevoie de lumina.

In concluzie, dacă ții cont de preț, modalitate de amplasare, stil, utilitate și funcționalitate și ai răbdare sa cauți lampadarul care iți îndeplinește toate cerințele, nu vei fi dezamăgit de alegere.

Cum iți alegi tu lampadarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 comentarii publicate

  1. Am ajuns aici la tanc. Chiar am nevoie de un lampadar inalt pentru sufragerie, pentru a-l amplasa in coltul canapelei. Pacat insa ca mie imi trebuie in Franta. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte