Implant dentar – soluția pentru ce nu mai poți repara

Știm cu toții ca trebuie sa avem grija de dinții noștri. Știm ca trebuie sa-i spălăm și sa-i îngrijim, sa vizitam periodic un stomatolog. Cu toate acestea sunt situații când deși ținem cont de regulile de igiena dentara, tot avem probleme cu dantura și suntem nevoiți sa apelam la implant dentar.

Pentru ca nu este o procedura la care apelezi zilnic, este de preferat sa te documentezi temeinic înainte pentru a fi sigur ca beneficiezi de cel mai bun implant dentar. Nu de alta dar nu este nici o procedura ușoară și în același timp nici una ieftina. Asa ca este important sa faci un implant dentar o data și bine.

Pașii unui implant dentar

In primul rand trebuie sa te interesezi cat costa un implant dentar și sa faci o sondare a pietii pentru a descoperi cea mai buna oferta. Cel mai bun implant dentar la cel mai bun preț.

Procedura aceasta presupune realizarea a cinci pași de către medicul stomatolog pe care o sa vi-i prezint mai jos. Este important sa nu te duci în necunoștință de cauza la o procedura atât de importanta pe cate este un implant dentar.

In primul rand se realizează operația de inserare a implantului osos. Apoi urmeaza acoperirea cu șuruburi și cusutul gingiei deasupra acestora. Aceasta parte a procedurii durează aproximativ o ora și mai este numita și implant dentar într-o zi.

După prima etapa a procedurii este necesara vindecarea osului. Aceasta este o etapa ce durează intre 4 și 6 luni, perioada în care osul și gingia se vindeca, creând în același timp un strat împrejurul implantului osos și a șuruburilor implantate.

Cel de-al treilea pas este reprezentat de refacerea gingiei fixe. De regula este necesara o noua intervenției chirurgicala după aproximativ o luna care sa ajute formarea corecta a gingiei. Aceasta intervenției durează aproximativ o ora.

Cel de-al patrulea pas se refera descoperirea implantului și instalarea unui șurub de vindecare după aproximativ 4 luni de zile cu o durata de aproximativ 30 de minute. După care urmeaza pasul final și anume protezarea implantului după aproximativ 5 luni cu o durata de 2 săptămâni.

Cum protejezi un implant dentar?

Pentru întreținerea unui implant dentar este important sa avem o buna igienizare a danturii. Sa ne spălăm frecvent pe dinți și sa consultam periodic un medic dentist. Consultul ca și în cazurile când nu apelați la un implant dentar ar trebui realizat aproximativ în 6 în 6 luni.

Nu exista alimente pe care nu aveți voie sa le consumam după un implant dentar. Însa cum spuneam trebuie sa le consuma cu grija. Nu avem voie sa roadem acadele și bomboane sau spargem semințe. Nu avem voie sa desfacem sticle scoțând capacul cu dinții.

Nu este indicat sa bem lichide fierbinți. De asemenea combinațiile intre fierbinte și rece nu sunt de folosit. Fumatul ar trebui măcar redus dacă nu se poate sa renunțăm total la el. De asemenea periuțele de dinți care vibrează nu sunt indicate.

Voi cum va pregătiți pentru un implant dentar?

Poza preluata de pe ramisclinique.ro

Articole care s-ar putea sa te intereseze:

Tot ce trebuie sa știi despre detartrajul dentar

 

2 comentarii publicate

    • Cred ca multi dintre noi am ramas cu niste temeri vizavi de mersul la stomatolog din anii copilariei cand nu se punea prea mare accent pe empatizarea cu pacientul si confortul acestuia. Insa sa stii ca din ce in ce tot mai multi stomatologi acorda immportanta felului cum se simte si cum suporta procedurile pacientul.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Implant dentar sau alternativa la proteza dentara clasica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte