Afaris – Umbre pe Aora – Tudor George Ciubotaru

„Adevăratul inamic se ascunde în umbre.”

Nu sunt de regula un fan declarat al cărților SF dar nu puteam sa refuz oportunitatea de a citi un Sf autentic romanesc scris de autorul Tudor George Ciubotaru și anume, Afaris, umbre pe Aora.

Cum va spuneam mai sus, nu sunt un fan declarat al genului dar asta nu înseamnă ca nu am lecturat de-a lungul timpului cărți precum Jocul lui Endler și Dune, capodopere declarate la nivel internațional în materie de cărți Sf. Asa ca am fost extrem de curioasa sa descopăr și o abordare autohtona a acestui gen literar.

Afaris, umbre pe Aora – de la Sf internațional la Sf romanesc

Tudor George Ciubotaru este un împătimit al genului SF care deschide cu romanul sau de debut prima serie romanească de cărți de tip fantasy.

Lansat luna aceasta la librăria Kretzulescu din capitala și la sfârșitul lunii trecute în Brașov, romanul lui Tudor George Ciubotaru a fost imprimat de către editura Prestige în doua variante de limba, romana și engleza.

Din punctul meu de vedere, povestea este un bildungsroman, adică urmărește traseul inițiatic al personajului principal din poveste. Acțiunea se desfasoara într-o lume utopica, bazata pe pace și bunăstare generala. Dar cum niciodată nu apreciezi pacea și bunăstarea decât atunci când ești pe punctul de a o pierde, răul își face aparitia și pe Aora.

Afaris, umbre pe Aora – sa vedem despre ce-i vorba

Cu 388 de pagini, primul volum al seriei Afaris, se împarte în 35 de capitole. Povestea se învârte în  jurul lui Afaris, cel care da și titlul cărții. El este mezinului lui Safaris și al Calisei, inițiatorii civilizației de pe Aora. Aceasta lume perfecta guvernata de puterea gândului și telepatie, este împărțită intre civilizația creata de Safaris și nimfele conduse de regele Akdarosif.

Aceasta lume bazata pe conviețuire pașnică și bunăstare, da semne ca s-ar putea schimba în momentul în care Safaris are parte de niște viziuni ce prevestesc un viitor sumbru lumii în care trăiește și propriului sau copil, Afaris.

Ignoranta locuitorilor de pe Aora care refuza sa-i dea crezare lui Safaris doar pentru ca nu sunt pregătiți sa piarda comoditatea existențială cu care sunt obișnuiți ma duce cu gândul la o realitate mult mai pământeană de care ne lovim, zi de zi pana la urma.

Ce este menomul? Locuitorii de pe Aora și nimfele vor ajunge în conflict va las pe voi sa descoperiți în paginile cărții. Oare Afaris va reuși sa salveze Aora? Cine sau ce este Pandora?

Daca ți-am trezit curiozitatea și vrei sa afli mai multe despre lumea creata de Tudor George Ciubotaru trebuie sa știi ca poți achiziționa cartea de pe următorul link.

S-ar putea să-ți placa și următoarele cărți din același gen:

Anomalii

Acest cântec neîmblânzit

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.