Aroma de august – Ioana Tiganila

Am primit cartea scrisa de Ioana Tiganila, in luna iulie cu rugamintea de a o recenza, chiar si negativ daca este cazul. Mi-a spus atunci ca nu a primit nici o recenzie negativa si curioasa din fire m-am apucat s-o citesc. Nu pentru ca mi-as fi dorit sa ii ofer o recenzie negativa, ci pentru ca rar imi este dat sa intalnesc o carte la care bloggerii sa aiba aceeasi parere in ce o priveste. Nu de alta dar gusturile literare sunt atat de diferite incat e greu sa ajungi la un numitor comun in materie de carti si autori.

Cine este Ioana Tiganila?

Daca urmaresti canalul Digi 24 este imposibil sa n-o stii pe „fata de la stiri”. Ioana Tiganila, este o prezentatoare de 30 de ani care si-a facut curaj sa paseasca in lumea literara din dorinta de a crea un tribut amintire pentru fiica ei Cataleya.

Ca de fiecare data, editura care sare in ajutorul tinerilor scriitori romani, Herg Benet nu a pregetat in a-i oferi Ioanei posibilitatea de a-si face vocea literara auzita. Si uite asa, inceputa in iulie 2017, cartea ajunge in librarii in iulie 2018, numai buna de citit in luna august. De ce in luna august? Pentru ca vorbim despre „Aroma de august„.

Aroma de august marca Ioana Tiganila

Cartea „Aroma de august” reprezinta o trecere prin lunile august care i-au marcat existenta autoarei din copilarie si pana in prezent. Alaturi de ea descoperim tanara dornica sa isi creeze o cariera remarcabila in televiziune dar si femeia indragostita care in final devine mama Cataleyei.

Este o carte realista, cu un limbaj savuros. Autoarea nu se ascunde de cititor, permitandu-i acestuia sa-i fie alaturi in amintirile pe care ni le prezinta cu fiecare din cele 200 de pagini ale cartii.

Un subiect sensibil dezbatut in carte este reprezentat de relatiile dintre romance si arabi, mai ales astazi cand simpla denumire de arab te duce cu gandul la terorism si barbati indoctrinati care isi imbrobodesc sotiile. Si cine mai potrivit sa prezinte romanilor cum decurg relatiile dintre romancele si arabii cu care au ales sa-si imparta destinul, decat Ioana Tiganila, sotia lui Alaa.

Cartea e pe cat de serioasa, pe atat de amuzanta prin limbajul si libertatea cu care se prezinta. Acum intre noi fie vorba mi-as dori sa am aceeasi lejeritate in a-mi prezenta viata copiilor mei, dar recunosc ca pe undeva mai am niste reminescente din educatia parintilor mei.

La finalul cartii ai doua posibilitati. Ori o iubesti, ori o urasti pe Ioana pentru sansa si traiectoria pe care viata i-a daruit-o. Eu o iubesc, pentru sinceritatea si naturaletea cu care se prezinta.

Cartea este disponibila pe site-ul editurii si sfatul meu este sa n-o ratezi, merita o ora din viata ta.

Poate te intereseaza si:

Inima mea si alte gauri negre – Jasmine Warga

 

1 comentariu publicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.