Implant dentar sau proteza? Ce alegi?

Cu ani in urma, atunci cand problemele dentare ajungeau in punctul critic ce duce la pierderea danturii singura alternativa existenta pe piata medicala era proteza dentara. Astazi in schimb, pe masura ce stomatologia a avansat din punct de vedere tehnic gasim o alternativa intr-un implant dentar.

Ce-i drept cand ma gandesc la proteze in vin in minte scenele acelea din desene animate cand personajul isi pune proteza in paharul cu apa de pe noptiera de langa pat. Nu e o alternativa incurajatoare mai ales astazi, cand aspectul fizic este atat de important atat pentru reusita pe plan profesional cat si pentru succesul in viata sociala.

Cat costa un implant dentar?

Stim cu totii ca este o alternativa mult mai comoda si mai potrivita atat din punct de vedere estetic cat si medical, optiunea pentru un implant dentar. Insa in final, in lumea in care traim, totul se rezuma la bani. Ne permitem, sau nu sa facem o investitie in sanatatea noastra?

Cel mai simplu mod pentru a te organiza in vederea realizarii unui implant dentar este de a cunoaste efectiv preturile si un cabint care se respecta ti le pune la dispozitie inainte de a intra efectiv in el.

Al doilea lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este faptul ca orice lucru de calitate costa. De ce? Raspunsul este simpli. Pentru un lucru de calitate trebuie sa folosesti materiale rezistente, aparatura performanta si o mana de lucru experimentata si eficienta.

Care este cel mai bun implant dentar?

Primul lucru pe care trebuie sa il stiti este faptul ca atat timp cat un implant dentar este licentiat, este bun. Toate timpurile de implant disponibile pe piata din Romania sunt licentiate fiind achizitionate de la unul din cei peste 200 de producatori existenti la nivel mondial.

Noi nu suntem identici ca oameni. Din acest motiv nici un implant dentar nu poate semana cu celalalt ci trebuie realizat in functie de necesitatile pacientului la care se aplica. Unele pot fi scurte si groase, altele inguste. Unele se integreaza in os imediat si li se poate numai decat aplica coroana dentara. In aceasta situatie vorbim despre un implant dentar intr-o zi.

Voi ce ati alege pentru sanatatea danturii voastre?

Mai multe despre acest subiect puteti afla si din urmatorul articol din publicatia Libertatea.

Poate te intereseaza si urmatorul articol:

Implant dentar – solutia pentru ce nu mai poti repara

Articol optimizat SEO de Outcave Solutions

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.