Vrajitoarea – Camilla Lackberg

„Pentru prima oara, Marie isi permitea sa se intrebe cum ar fi putut fi, si observa cu mirare ca femeia din oglinda plangea. Lacrimi vechi de treizeci de ani.”

Vrajitoarea este cel de-al zecelea volum din seria Fjallbacka scrisa de autoarea suedeza Camilla Lackberg. Dintre acestea 5 carti au fost transformate intr-o miniserie televizata si o carte intr-un film de cinema.

Daca mi-ati urmarit recenziile probabil ati observat faptul ca este una dintre autoarele mele favorite si motivul pentru care am facut pasiunea pentru literatura si cinematografia nordica in ultimii ani.

Vrajitoarea – 3 povesti – o singura carte

Cartea cu numarul 10 din seria Fjallbacka a aparut la editura Trei. Aceasta incepe  cu disparitia unei fetite de 4 ani care alerteaza intreaga comunitate din oraselul suedez de pe coasta. Un astfel de eveniment nu-l poate tine departe de activitatea profesionala pe politistul Patrick Hedstrom, nici daca este in concediu de crestere pentru cei doi gemeni ai sai.

Evident ca departe de actiune nu se poate tine nici sotia lui Patrick, scriitoarea Erica Falck care are in lucru un roman despre un eveniment similar petrecut cu 30 de ani in urma in aceeasi comunitate. Astfel suntem introdusi in cazul Stela si in trecutul oarecum apropiat.

Cea de-a treia poveste ne poarta in anul 1671, povestindu-ne viata vaduvei Elin si a copilei ei Marta, obligata sa se mute ca menajera in casa surorii si a cumnatului in urma mortii sotului intr-un accident pe mare.

Primele doua povesti se intrepatrund prin actiune si personaje pe cand cea de-a treia poveste este cu efect moralizator, in speranta ca vom invata sa fim mai buni.

Vrajitoarea – context actual

Actiunea romanului este plasata in contexul actual al emigrantilor din Siria care debarca zi de zi in tarile europene. Ni se prezinta viata unei familii arabe venita in Suedia pentru a scapa de persecutiile din Siria. Suntem pusi in fata propriilor noastre sentimente fata de emigranti.

I-am trimite inapoi de unde au venit pentru ca nu suntem de acord cu venirea lor in tara si localitatea in care locuim?

Le-am deschide usa si i-am ajuta sa se integreze intr-o lume noua, departe de casa si familia lor pentru un nou inceput?

Sau i-am persecuta si noi, la fel sau poate mai patimas decat cei care i-au alungat din patria lor?

Pentru a afla cum se imbina toate acestea va invit sa cititi romanul exceptional realizat de autoarea suedeza.

Romanul beneficiaza in aceasta perioada de transport gratuit pe site-ul librariei online Libris, inca un motiv pentru a va bucura de ea intr-o seara friguroasa de toamna.

Spor la citit si o toamna minunata va urez!!!

Poate te intereseaza si urmatorul articol:

Imblanzitorul de lei – Camilla Lackberg

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. O poveste cu un presedinte si un autor de thrillere despre un presedinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.