Ce trebuie sa stii despre proteze dentare?

Tehnica medicala a avansat de-a lungul timpului si stomatologia nu a ramas cu nimic in urma fata de alte ramuri medicale. Daca doresti sa te bucuri de un zambet frumos si de toate functiile specifice ale danturii cu ajutorul unor proteze dentare trebuie sa iti faci bine temele inainte.

Sunt mai multe timpuri de proteze dentare si trebuie sa vezi excact ce ti se potriveste. De asemenea este important sa tii cont si de materialele din care acestea sunt realizate. Despre toate acestea iti voi vorbi in acest articol in speranta ca iti voi oferi cateva informatii care sa te ajute in alegerile pe care le vei face pentru sanatatea danturii tale.

Tipuri de proteze dentare

Cand vorbim despre proteze dentare fixe avem in vedere, atat proteze dentare provizorii cat si proteze dentare definitive. Dar indiferent la care din cele doua ne referim, trebuie sa stiti ca acestea sunt dispozitive medicale care se cimenteaza pe bonturi proteice in gura.

Faptul ca o proteza dentara are grija sa suplineasca dintele sau dintii care iti lipsesc se observa foarte bine in fizionomie dat fiind ca prezenta danturii complete imprima chipului o expresie faciala mai linistita si mai placuta.

Protezarea dentara fixa este o varianta rapida de implementare a protezei si se poate realiza chiar si in 24 de ore in functie de complexitatea cazului tratat.

Atunci cand vorbim despre proteze dentare mobile trebuie sa avem in vedere faptul ca acestea ne ofera o solutie provizorie pentru problema noastra. In plus aceasta se poate misca atunci cand vorbim sau radem, lucru care ne poate pune intr-o postura neplacuta uneori.

Pentru ca tot suntem la categoria proteze, trebuie sa discutam si despre proteza scheletica. Aceasta se realizeaza la comanda, are o structura metalica si este formata dintr-un conector si una sau doua sei. Proteza scheletica se ancoreaza pe dintii naturali existenti. Proteza scheletica cu capse este de regula cea mai utilizata fiind si cea mai avantajoasa la pret.

Este important sa avem in vedere si cateva elemente despre coroane dentare. Acestea sunt lucrari de proteza ce se cimenteaza in gura dupa ce sunt realizate si probate. Lucrarea este una de durata si presupune mai multe etape de la slefuirea dintilor si pana la cimentarea coroanei.

Voi pentru ce tip de proteza dentara ati opta?

Articol optimizat SEO de Outcave Solutions

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.