Reconstituind-o pe Amelia – Kimberly McCreight

Reconstituind-o pe Amelia” este romanul de debut al scriitoarei americane, Kimberly McCreight. Desi aceasta l-a scris inca din 2001, abia in 2012 a reusit sa-l publice. Se pare insa ca asteptarea nu a fost in van pentru ca romanul s-a dovedit a fi un real succes. A fost atat de apreciat de public incat se pare ca insasi Nicole Kidman a decis sa-i realizeze ecranizarea.

La noi a ajuns abia anul acesta, fiind publicat in 2018 la editura Herg Benet. Romanul, „Reconstituind-o pe Amelia”, face parte din colectia  Passport si are 455 de pagini.

Reconstituind-o pe Amelia – Tu iti cunosti copilul?

Citind aceasta carte, aflam povestea lui Kate si a Ameliei, mama si fiica. Este o poveste a zilelor noastre cu un copil model si o mama aflata sub presiunea statutului profesional. Inca de la primele pagini. cartea aceasta este o lectie de viata. Ai mei pitici sunt inca mici, dar recunosc ca lectura acestei carti m-a facut sa realizez lucruri pe care nu doresc sa le perpetuez in relatia mea cu ei.

Am constientizat ca de multe ori ca si Kate, le-am spus copiilor mei ca vorbim mai tarziu atunci cand isi doreau poate sa-mi povesteasca copilariile lor. Am realizat ca pentru mine sunt copilarii dar pentru ei sunt lucruri importante. Am inteles ca prefer sa le stiu si nimicurile decat sa nu stiu nimic atunci cand este prea tarziu.

Munca si jobul ne consuma zilnic intr-atat incat uitam ca cea mai importanta meserie a noastra este aceea de a fi parinte. Si da, este o poveste despre mame si fiice dar ar putea la fel de bine sa fie despre tati si fii. Este din punctul meu de vedere, povestea unei generatii de parinti si copii.

Reconstituind-o pe Amelia – Si daca n-a sarit, atunci ce s-a intamplat?

Cand Kate afla ca fiica sa Amelia s-a aruncat de pe o cladire, cade prada propriilor remuscari. Realizeaza, desi poate putin cam tarziu ca a pus jobul pe primul loc de prea multe ori neglijand relatia cu fiica sa.

Si atunci cand nu mai e nimic decat disperare, apare o speranta sub forma unui mesaj despre o Amelie care nu s-a sinucis. Chiar daca pentru Amelia este tarziu, poate Kate se mai poate salva inca.

Esti curios sa afli cum se impletesc secretele lui Kate su secretele Ameliei pentru a descoperi ce s-a intamplat cu aceasta? Nu-ti ramane decat sa savurezi romanul acesta cu adevarat deosebit. Eu as sugera sa-l cititi impreuna cu adolescentul din casa voastra si sa purtati o discutie libera pe marginea cartii mai apoi.

Poate te intereseaza si:

Ghidul fetelor – despre menstra si igiena intima

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.