Bucuresti: Muzeul National de Geologie

Cum va spuneam si in articolul despre Muzeul National al Pompierilor, un oras cum este Bucurestiul are multe de oferit unui vizitator. Ca parinte, imi place sa ofer posibilitatea copiilor mei de a invata lucruri noi si de a interactiona cu notiuni care ii pot ajuta pe parcurs la scoala prin intermediul vizitelor si al plimbarilor. Inceputul lunii ne-a prins in capitala si am profitat de ocazie pentru a vizita o serie de muzee. Astazi vreau sa va vorbesc despre Muzeul National de Geologie.

Muzeul National de Geologie – Institutul de Geologie

Cum va spuneam si in celalalt articol, am ajuns in Bucuresti intr-o zi de luni. Putine sunt muzeele care sunt deschise la inceput de saptamana. Astfel am ajuns la Muzeul National de Geologie. Este deschis in fiecare zi a saptamanii intre orele 10.00 si 17.00.

Cladirea este cu adevarat impunatoare. A fost construita in stil neo-brancovenesc. Proiectul este al renumitului arhitect Victor Stefanescu. Initial destinatia ei era de a gazdui Institutul Geologic, conform decretului semnat de insusi regele Carol I. Pe langa cercetari, in institut erau gazduite si diverse colectii de roci si pietre ce puteau fi vizionate de public.

In 1964, custodele Al. Semaka sustine valorificarea colectiilor intr-un muzeu national. Pentru realizarea muzeului se fac schimburi de exponate cu diverse muzee din lume si exponatele detinute se organizeaza pe tematici.

In 1977 cladirea a fost grav afectata de cutremur iar colectiile existente au fost mutate in alte cladiri. Abia in 1983 se incepe refacerea si consolidarea edificiului.

Muzeul National de Geologie a fost deschis oficial pentru vizitare in 10 aprilie 1990. Este o sectie a Institului Geologic al Romaniei si angajatii sai sunt in majoritate geologi. Asa ca puteti primi raspunsuri la intrebari direct de la sursa.

Muzeul National de Geologie – dinozauri de Romania

Muzeul este organizat pe trei nivele: subsol, parter si etaj. Are 22 de sali si peste 7500 de minerale, roci si fosile.

Stim cu totii ca intr-un muzeu de geologie gasim roci. Stiam si noi asta, cand ne-am gandit sa-l vizitam dar cum alternative nu erau la inceput de saptamana am zis sa-i oferim totusi o jumatate de ora.

N-am stat o jumatate de ora ci pe putin 3-4 ore. Colectiile sunt multe si informatiile pe care le posti descoperi aici o multitudine. Am descoperit diamante si smaralde. Am descoperit cum s-au format formele de relief din tara noastra. Am aflat si ca sub Romania chiar a fost o mare candva. Nu este doar un mit transmis de-a lungul vremii.

Cea mai mare surpriza au fost insa dinozaurii. Mereu am trait cu impresia ca dinozaurii sunt la Muzeul Antipa. Este drept ca si acolo este un dinozaur mare. Ma rog, scheletul lui. Dar nu am stiut ca vom gasi si la Muzeul de Geologie dinozauri. Nu pot sa va spun ce incantat a fost baietelul meu de descoperire, mai ales ca am constatat ca exponatele reprezinta specii de dinozauri specifici tarii noastre si care nu se mai gasesc nicaieri in in alte parte in lume. Tara Hategului se pare ca a fost intens locuita de dinozauri pe vremuri.

Program de vizitare: zilnic intre orele: 10.00 – 17.00

Locatie: Bucuresti, sos. Kiseleff, nr. 2

Tarif: adulti – 10 lei; elevi si stucenti – 5 lei;

Cum ajung la muzeu:

  • metrou: se coboara la stația Piața Victoriei

  • autobuz: liniile 300, 381, 783 se coboara la Piata Victoriei

  • tramvai: liniile 24, 42, 45, 46 se coboara la Piata Victoriei

Trackback-uri și pingback-uri 3

  1. Inchirieri auto in Bucuresti la preturi mici unde si cum gasesti
  2. Idei de jocuri si jucarii de exterior, pentru copii in prag de vara
  3. Muzeul National Militar - o frantura din istoria tarii noastre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte