Film: Bird Box (Orbeste)

Bird Box este un film cu tema post a apocaliptica lansat la finalul anului 2018. Este cotat de IMDb cu 6.7 din 10. Filmul este disponibil pe Netflix. Durata filmului este de 2 ore.

Rolul principal i-a fost atribuit Sandrei Bullock. Aceasta o interpreteaza pe Malorie, o pictorita cu ceva probleme de socializare pusa in situatia de a-si salva viata atunci cand peste orasul american in care traieste se abate o molima ciudata. Sandra Bullock este o actrita cu vechime si de notorietate la Hollywood. Majoritatea filmelor in care a jucat au ajuns succese rasunatoare pe piata cinematografica.

Alti actori recunoscuti pe care i-am intalnit in distributia filmului sunt John Malcovich. N-are sens sa va mai spun in ce filme a jucat acesta pentru ca faima il precede. Actorul de 74 de ani a jucat de-a lungul carierei sale alaturi de nume sonore precum Michelle Pfieffer, Glenn Close, Dustin Hoffman si altii.

Bird Box – molima vine din Romania

Filmul incepe cu anuntul la TV al unei molime care vine din Europa si patrunde cu pasi repezi in America. Molima ataca oamenii si ii face sa se sinucida. Primul lucru care mi-a atras atentia la film este tara de origine din care a plecat molima si anume Romania.

E o vorba care zice ca importanta e publicitatea. Nu conteaza daca e pozitiva sau negativa. Nu pot sa nu ma gandesc ca din ce in ce mai multe carti si filme introduc Romania in povestea pe care o prezinta. Nu e niciodata intr-un sens pozitiv e drept. Dar putem macar sa ne bucuram de publicitate.

Revenind la povestea filmului, o descoperim pe Malorie o pictorita gravida, mama singura. Nu este foarte incantata de sarcina si chiar se gandeste sa-si dea copilul spre adoptie. Planurile lui Malorie sunt insa date peste cap atunci cand realizeaza ca molima a ajuns si in localitatea in care traieste si incepe sa afecteze populatia.

Cand sora ei se sinucide afectata de molima aceasta ciudata, Malorie trebuie sa lupte pentru a se salva pe sine si copilul inca nenascut. Si lupta alaturi de un grup de oameni care se baricadeaza intr-o locuinta pentru a tine molima la distanta.

Cine sunt cei alaturi de care Malorie isi duce existenta in casa baricadata? Cum ajunge Malorie sa aiba grija de doi copii? Cine sunt Fata si Baiat? Care este rolul pasarilor in film?

Toate aceste intrebari isi vor afla raspunsul daca veti urmari filmul. Este un film care mi-a placut. I-as fi acordat o nota ceva mai mare decat l-a cotat IMDb. Este genul de film care te lasa la final cu o tema de gandire.

Din pacate, este si o sursa de inspiratie pentru tinerii din zilele noastre. Si o spun intr-un sens negativ. Dar despre provocarea Bird Box care a captat atentia tinerilor in ultima perioada va povestesc intr-un alt articol.

Poate te intereseaza si urmatorul articol:

Unlocked: Pericol descatusat

foto preluata de pe vezi-online.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.