Gard din panouri bordurate

Cand achizitionezi un teren indiferent care este utilitatea pe care vrei sa i-o atribui in primul rand te gandesti ca trebuie sa il imprejmuiesti. A ridica un gard insa in zilele noastre nu este deloc ieftin. Asa ca trebuie sa te gandesti serios la materialul din care vrei sa-l realizezi. Daca tot te costa macar sa si reziste.

In articolul acesta vreau sa vorbim despre garduri si tot ce trebuie sa stii despre ele. Vreau sa vorbim despre tipuri de garduri, materiale si accesorii de care ai nevoie pentru a realiza un sistem gard in jurul terenului tau.

Care sunt elementele cand construiesti un gard?

Designul este unul dintre elementele de care trebuie sa tii cont atunci cand te apuci de construit un gard.  Acest lucru tine insa de cat de mult esti dispus sa investesti. Din punctul meu de vedere, designul nu este factorul primordial de care trebuie sa tii cont. Da, e bine sa ai un gard aspectuos dar este mult mai important de exemplu sa optezi pentru siguranta.

Atunci cand vine vorba de siguranta este bine sa optezi pentru un gard zdravan care poate tine intrusii la distanta si te poate apara de eventualele pericole. Nici un gard nu este suficient de sigur asta e clar.

Decat daca vorbim poate de un gard electrificat. Dar intram deja intr-o alta zona. Gardul de acest gen e drept tine intrusii la distanta. Din pacate se pot petrece incidente si te poti rani chiar tu sau apropiatii. Asa ca nu e chiar o solutie ideala.

Important este pentru siguranta combinarea gardului zdravan cu alte metode de protectie: un sistem de senzori, alarme, camere video.

Al treilea element de care trebuie tinut cont atunci cand avem in vedere este intimitatea. Cat de importanta este intimitatea pentru voi? Aici insa variantele sunt multiple. Puteti opta pentru garduri din materiale prin care nu se vede: lemn, caramida, tabla.

Tipuri de gard

Gardul realizat din lemn

Lemnul este un material natural. Estetic arata foarte bine si poate fi o solutie minunata daca primul vostru gand se indreapta catre design. Din pacate insa nu este un material foarte rezistent. In timp de la ploaie, ninsoare, inghet, lemnul putrezeste.

Gardul realizat din beton

Betonul este o solutie practica pentru realizarea gardului. Folosind acest material indepliniti atat partea de design, cea de intimitate cat si cea de siguranta. Problema intervine la cost. Pentru a turna un gard pentru o proprietate de sa zicem 500 m costurile sunt similare cu cele pentru fundatia unei locuinte.

Gardul realizat din panou bordurat verde

Panourile folosite pentru realizarea gardurile sunt confectionate prin sudarea sarmelor zincate. Acest lucru asigura protectie impotriva coroziunii.

Are avantajul faptului ca este robust si durabil. De asemeni se monteaza si se demonteaza foarte rapid datorita sistemelor de prindere.

Gardul de acest gen asigura partea de siguranta. Dar ce te faci cu designul si intimitatea? Ei bine, solutia este simpla. Il combini cu verdeata si rezolvi inca un punct in afara de design si intimitate. Rezolvi partea de vegetatie pe care ti-o doresti. In plus, gardul din panouri bordurate este mult mai ieftin decat cel din beton.

Tu ce fel de gard ai alege?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.