Larousse: Spune-mi cum se face – Isabelle Fougere

Copiii au nevoie mereu de raspunsuri la miile de intrebari pe care le au despre viata si tot ceea ce ii inconjoara. Larousse are o serie de enciclopedii in imagini perfecte pentru a-i ajuta pe micuti sa gaseasca raspunsurile de care au nevoie. V-am povestit intr-un articol anterior despre o alta enciclopedie Larousse pe care micutii mei o rasfoiesc cu entuziasm si anume Spune-mi despre corpul omenesc de Anne Royer. Acum vreau sa va prezint o alta enciclopedie din aceeasi gama care se numeste Larousse: Spune-mi cum se face scrisa de Isabelle Fougere.

Larousse: Spune-mi cum se face – despre autoare

Isabelle Fougere este o jurnalista de origine franceza in varsta de 51 de ani. Aceasta a colaborat cu diverse reviste franceze recunoscute precum Figaro si AFP. De foarte multi ani, Isabelle Fougere lucreaza in proiecte ce sprijina drepturile omului, ale femeii si ale mediului.

A realizat impreuna cu Miquel – Dewer Plana documentare despre viata bandelor din Guatemala. Cel mai cunoscut dintre aceste documentare este Alma, copilul violentei.

In ceea ce priveste, activitatea literara a autoarei franceze aceasta are publicate o serie de carti pentru tineri dar si are un roman scris pe baza documentarului Alma, copilul violentei.

Pe piata literara din tara noastra, sunt disponibile pentru comercializare inca doua carti scrise de Isabelle Fougere. Prima este tot o enciclopedie din gama pentru copii de la Larousse care se numeste Spune-mi de ce? A doua carte care se gaseste la noi in tara inclusiv pe site-ul librariei online Libris.ro este Zapping prin cultura generala. Este o sinteza de notiuni despre cele mai importante evenimente si inventii care au schimbat lumea.

Larousse: Spune-mi cum se face – despre carte

Enciclopedia in imagini de la Larousse a fost publicata de autoare in februarie 2011. Pe piata literar din tara noastra cartea a fost publicata in 2018 la editura Rao. Toate cartile scrise de autoarea franceza au fost publicate in Romania la editura Rao.

Cartea contine 110 pagini impartite in patru capitole. Cele patru capitole ale cartii sunt: corpul omenesc, activitatile cotidiente, cultura generala, animale si natura.

Contine peste 200 de intrebari si raspunsuri adecvate copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 10 ani. Intrebarile sun grupate cate doua pe pagina iar raspunsurile sunt insotite de imagini simpatice, colorate si atragatoare pentru micii cititori.

Cartea contine si o serie de autocolante pe care cei mici le pot lipi intr-o zona speciala dupa ce au citit intrebarea si raspunsul corespunzator acestia.

Voi folositi enciclopedii Larousse pentru micutii vostri cititori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte