Avantajele ferestrelor de mansarda cu trei foi de sticla

O fereastra de mansarda cu trei foi de sticla presupune trei straturi din sticla cu un grad scazut de emisivitate. Prima data acest tip de ferestre au fost produse pentru piata din Suedia. Asta pentru ca sunt un tip de ferestre cu un grad ridicat de izolare termica si Suedia dupa cum se stie este o tara cu un climat rece.

Astazi acest gen de ferestre de mansarda a patruns pe piata din intreaga lume, inclusiv cea din tara noastra. Aici sunt utilizate atat pentru proiecte noi de locuinte cu mansarda cat si pentru casele care se renoveaza si beneficiaza de un pod suficient de spatios pentru a fi transformat in spatiu locativ.

Faptul ca sunt mai scumpe decat ferestrele clasice este o realitate. Cu toate acestea, sunt mai fiabile din punct de vedere al izolarii termiceSunt fiabile si ca rezistenta in fata unor fenomene ale naturii precum furtunile si uraganele. Asta pentru sunt din ce in ce mai frecvente pe teritoriul tarii noastre in ultimii ani.

Beneficiile ferestrelor de mansarda cu trei foi de sticla

Atunci cand sunt instalate corespunzator acest tip de ferestre asigura o multime de beneficii. Primul si cel mai important este beneficiul termic. Acest tip de ferestre asigura reducerea facturile la incalzirea locuintei aproximativ cu 40% fata de un geam dublu.

De asemeni asigura un confort termic sporit. Faptul ca mentine temperatura cu aproximativ 2 grade fata de o fereastra clasica ajuta la indepartarea problemelor cauzate de condens si mucegai in locuinta.

Majoritatea spargerilor de locuinte se realizeaza prin intermediul ferestrelor. Faptul ca vorbim despre ferestre de mansarda nu inseamna ca acestea nu pot fi sparte. Insa ferestrele de mansarda cu trei foi de sticla asigura un element de siguranta sporit. Datorita celui de-al treilea strat sunt mai greu de fortat decat ferestrele clasice.

Un alt beneficiu de importanta reala din punctul meu de vedere al acestui gen de ferestre este faptul ca asigura o izolare fonica superioara. Cand locuesti intr-o zona aglomerata si galagioasa din oras incepi sa pui mare accent pe liniste. Este important sa locuiesti langa principalele mijloace de transport in comun pentru ca ti-e mai usor sa te deplasezi. Insa locuintele de pe langa gari sau autogari vin la pachet cu mult zgomot si galagie. Din acest motiv o izolare fonica ridicata este foarte importanta.

Desi cel mai folosit tip de ferestre contine astazi 3 foi de sticle, acestea pot fi montate cu pana la 5 foi de sticla in tara noastra.

A locui la mansarda nu inseamna a fi coleg de camera cu tantarii. Exista o multime de accesorii disponibile pentru ferestre de mansarda.  Se pot monta si plase pentru tantari daca masurile sunt luate corespunzator. De asemeni se pot monta rulouri care sa te protejeze de soarele arzator al verii. In plus exista si posibilitatea de a opera aceste ferestre din telecomanda.

Ce probleme pot intampina la acest gen de ferestre de mansarda?

Principalele probleme care pot aparea sunt de infiltratie a apei. Daca va confruntati cu probleme de infiltratii, in cazul unor ferestre Velux in proportie de 99% se datoreaza montajului defectuos. Din acest motiv este important sa apelati la distribuitorii autorizati.

O alta problema este referitoate la structura de rezistenta a locuintei. Datorita faptului ca au in componenta trei foi de sticla sunt destul de grele. Astfel ca nu sunt recomandate daca structura de rezistenta a casei nu este una solida.

Datorita umiditatii crescute de la mansarda uneori apare condens pe geamul ferestrei. In aceste situatii se recomanda utilizarea unui dezumidificator precum si aerisirea constata a spatiului respectiv.

Poate te intereseaza si urmatorul articol:

Parchet lucios german – tot ce trebuie sa stii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.