„Tatiana si Alexander” de Paullina Simons

Anul trecut, cam in aceeasi perioada va povesteam despre o carte minunata si anume Calaretul de arama pe care o descoperisem pe site-ul librariei online libris.ro. Va spuneam atunci ca era primul volum dintr-o trilogie. Ei bine, astazi vin si va prezint cel de-al doilea volum din aceasta serie scrisa de autoarea de origine ruseasca Paullina Simons. Cel de-al doilea volum se numeste Tatiana si Alexander.

Acest volum a fost publicat in tara noastra in 2018 la editura Epica. Romanul are 688 de pagini care se citesc in ritm alert. Fiind dornica sa aflu ce s-a intamplat cu personajele pe care le-am indragit atat de mult in prima carte, am citit acest volum in doar 3 zile.

Tatiana si Alexander – o poveste de dragoste care traverseaza oceane

In primul volum al trilogiei, Calaretul de arama descoperim un Leningrad sub asediu. Descoperim povestea unei tinere de 17 ani nevoita sa lupte cu sora sa pentru dragostea barbatului pe care il iubeste. Descoperim un tanar militar maturizat de razboi.

In al doilea volum, Tatiana si Alexander, autoarea ne prezinta impactul pe care il are asupra lui Alexander decizia parintilor sai de a se muta in Rusia. Descoperim copilaria lui Alexander si viata alaturi de parintii sai.

Cartea ne prezinta o alternare intre trecut si prezent. Povestea ne este prezentata atat prin ochii lui Alexander cat si prin ochii Tatianei, cu atat mai mult cu cat cei doi nu sunt impreuna pe cea mai mare parte a cartii.

Avem o Tatiana cu doar un an mai mare decat cea din primul volum. Dar un an in care a trait cat atii in 10 ani. Descoperim o Tatiana matura, o mama pe un taram necunoscut care se lupta sa-i ofere copilului tot ce are nevoie.

Povestea ne prezinta o Tatiana care nu vrea sa renunte la dragostea pentru Alexander desi nici macar nu stie daca acesta a supravietuit. Si pe de alta parte descoperim un prizonier de razboi torturat zilnic care viseaza la Tatiana si care nu stie daca aceasta il va astepta asa cum i-a promis sau daca va reusi vreodata sa se intoarca la ea.

Pe langa frumoasa poveste de dragoste dintre cele doua personaje, descoperim de asemeni si realitatea razboiului asa cum a fost perceput in Statele Unite ale Americii dar si in Europa.

Este din punctul meu de vedere o carte care te ajuta de asemeni sa vizualizezi istoria celui de-al Doilea Razboi Mondial prin ochii oamenilor care ar fi trait acea perioada si nu doar prin intermediul documentarelor de razboi.

Tatiana si Alexander – ce va urma?

Cum cartile au fost publicate peste hotare cu mult inainte de a ajunge pe piata romaneasca, de vreo 6 ani exista zvonuri pe internet cum ca vor aparea si ecranizari ale trilogiei. Autoarea afirma undeva pri 2013 ca lucreaza la un scenariu de film bazat pe primul volum. Calaretul de arama.

De asemeni exista zvonuri ca au existat propuneri catre platforma HBO de a crea o mini serie televizata bazata pe aceste carti.

Cel de-al treilea volum al trilogiei, The Summer Garden se lasa inca asteptat pe piata literara din tara noastra din pacate in varianta romaneasca.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.