Cine achita darul la nunta: el, ea sau amandoi?

Pentru ca sezonul de nunti este in toi, astazi m-am gandit sa va prezint un articol in care sa discutam despre un subiect pus des in discutie de invitatii la nunta. Intrebarea este simpla, cine achita darul la nunta? El, ea sau amandoi?

Cand este un cuplu cu vechime, fie ca esti casatorit sau nu dar unde banii sunt la comun, lucrurile sunt simple. Sunt invitatiile noastre, banii nostri si singura intrebare este cat cadonam. Raspunsul la aceasta intrebare ti l-am oferit in articolul Darul de nunta sau botez cum il stabilim?

Cand insa cuplul este la inceput de drum, sunt mai multe de discutat in ceea ce priveste persoana care achita darul la nunta sau la orice alt eveniment la care este invitat cuplul. Despre asta vreau sa vorbim in acest articol.

Darul la nunta, cine-l achita pe vremuri?

In vremurile de alta data pe de o parte din cavalerism si nu numai, era achitat de domni. Asta este o situatie mult discutabila. Pe atunci, educatia lasa in sarcina domnilor obligatia de a achita aceste daruri la diversele evenimente la care erau invitati.

Un alt aspect care trebuie avut in vedere este faptul, ca pe atunci majoritatea doamnelor si domnisoarelor erau casnice. Din acest motiv, aducatorii de venit, adica domnii erau si cei care cadonau darurile la evenimente. Cu atat mai mult, cu cat domnisoara sau doamna respectiva le facea o onoare in ale accepta invitatia de a-i insoti la evenimentul respectiv.

Pe atunci si invitatiile la o cafea, la un restaurant sau la o cofetarie cadeau in sarcina domnilor de a le achita. Din cavalerism, din curtoazie sau pur si simplu din mandria de a fi barbati.

Darul de nunta, conteaza din partea cui e nunta?

Cu siguranta este un aspect foarte important sa stii din partea cui este nunta. De regula pentru cuplurile care sunt la inceput de drum si care nu sunt legate inca nici de amintiri sau prieteni de familie, lucrurile sunt transante. Plateste cel din partea cui vine invitatia, pentru ca in final obligatia de a participa la eveniment este a lui. Astazi atat femeile cat si barbatii lucreaza asa ca au venituri si domnii nu se mai simt obligati sa preia aceasta sarcina.

Oricum evenimentul respectiv reprezinta un cost si pentru partener pentru ca va trebui sa-si asigure tinuta si in cazul doamnelor si domnisoarelor diverse sesiuni de cosmetica aferente: machiaj, coafor, manichiura. La domni e mai simplu, o vizita la frizer de cele mai multe ori rezolva problema.

Darul de nunta, conteaza cine face invitatia?

Este foarte important cine face invitatia si am sa va spun si de ce. Astazi au fost diverse situatii cand am fost pusi in fata unei invitatii la un eveniment pe care trebuie sa-l onoram si nu avem cu cine sa-l onoram.

Este o realitate si nu una placuta din pacate. A merge singur la o nunta nu este o alternativa pentru multe persoane. Asa ca nu de putine ori am vazut anunturi pe site-uri si diverse grupuri pe retelele de socializare in care se solicita partener sau partenera pentru evenimente.

In aceste situatii, persoana care face invitatia isi asuma si darul pentru eveniment. Fie ca e barbat sau femeie, acesta isi doreste un insotitor si este dispus sa plateasca darul si din partea acestuia doar pentru a nu se prezenta singur si a fi prada multiplelor intrebari din partea rudelor si prietenilor legate de statutul lor.

Darul de nunta, fifty – fifty?

Cand vorbim despre un cuplu stabil cu prieteni comuni si implicit invitatii la evenimente care ii privesc pe ambii parteneri ne intalnim cu o alta situatie. De aceasta data, partenerii desi nu au un buget comun, aleg sa imparta darul de nunta, punand ambii parti egale sau o cota parte in functie de intelegere.

La voi cine achita darul la nunta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.