Colivia de aur – Camilla Lackberg

V-am mai spus si cu alte ocazii dar pentru ca tocmai mi-a cazut in mana cea mai noua carte a autoarei suedeze Camilla Lackberg, va spun din nou ca este autoarea mea favorita de romane politiste. Colivia de aur este noua carte semnata de autoara suedeza.

Dupa 10 carti in care am savurat povesti politiste deosebite petrecute in orasul suedez Fjallbaka, autoarea revine pe piata literara din Romania cu un alt gen de thriller. Este o poveste care atrage atentia asupra unui subiect intens mediatizat in ultimii ani. Este o poveste care trage un semnal de alarma asupra violentei impotriva femeilor, violenta care poate fi la fel de dureroasa si cand este de natura psihica.

Cartea este disponibila pe site-ul librariei online libris.ro. Este publicata la editura Trei si daca ar fi avut o alt coperta s-ar fi integrat de minune in „colectia neagra” a cartilor scrise de autori nordici.

Colivia de aur – nu totul se petrece in FJallbacka

Camilla Lackberg ne-a obisnuit cu carti ale caror actiune se petrece in Fjallbacka. De aceasta data, actiunea se petrece in Stockolm. Personajul principal este o femeie pe nume Faye care lasa in urma sa in Fjallbacka un trecut violent pentru a incepe o viata noua in capitala odata ajunsa la universitate.

Faye este o tanara cu o inteligenta deosebita si cu un real talent in ceea ce privesc problemele de natura economica. Ca studenta la Facultatea de Stiinte Economice, are rezultate extraordinare. Ba mai mult, este remarcata si de barbati pentru aerul provincial si diferit pe care il afiseaza.

Totul insa se schimba atunci cand il intalneste pe Jack. Este tanar, sarmant, cu bani si indragostit de ea. Ce mai, un adevarat „crai de Dorobanti” suedez.

Colivia de aur – abuzul psihic este violenta

Sunt o multitudine de intrebari la care te las pe tine sa afli raspunsul atunci cand vei citi cartea. Ceea ce pot sa iti spun insa este faptul ca vei ramane cu adevarat surprins de intorsaturile din carte. Pe alocuri povestea o sa va duca cu gandul la cinematografie. Sunt o multime de filme care au la baza acest gen de poveste despre violenta domestica.

In celelalte carti scrise de Camilla Lackberg, autoarea dezbate pe larg efectiv violenta brutala asupra femeii, mai ales prin intermediul personajului Ana. Aceasta este sora Ericai Falck personajul principal din cele 10 carti ale seriei Fjallbacka agresata sistematic de sotul ei si finalizand des la spital in urma agresiunilor.

De aceasta data, autoarea ne supune spre dezbatere o noua tema de interes si anume abuzul psihic pe care foarte multe femei il neaga si se obisnuiesc sa traiasca cu el. Sunt femei care o vor judeca pe Faye si sunt femei care vor rezona cu ea.

De ce renunta Faye la visele ei?

Este Faye cu adevarat nevinovata?

Este doar Jack vinovatul in aceasta poveste?

Poate te intereseaza si urmatoarele articole:

Imblanzitorul de lei

Vrajitoarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.