Sa invatam rapid metodele de rezolvare a problemelor de aritmetica – Clasele 1-4 – Gheorghe Adalbert Schneider

Cum va spuneam si in articolul scris pentru cartea de geometrie, am studiat in copilarie dupa cartile lui Gheorghe Adalbert Schneider. Erau de nelipsit din ghiozdanul meu dat fiind ca profesoara mea de matematica din clasele 5-8 dar si cea din anii de liceu erau mari adepte ale acestui autor de probleme. Cred ca daca as cauta prin podul parintilor mei le-as gasi cu siguranta si acum pe undeva impreuna cu multele caiete de matematica pline cu probleme din aceste culegeri. Astazi am achizitionat din libraria online libris.ro volumul Sa invatam rapid metodele de rezolvare a problemelor de aritmetica pentru a ma pregati serios. Nu de alta dar cu un pusti de clasa 1 si unul de clasa a 3-a trebuie sa fie in tema cu ceea ce au de pregatit la aritmetica.

Anii au trecut si am ajuns parinte. Iar materia scolara va spun sincer ca de multe ori ma depaseste. Sunt foarte multe notiuni pe care noi le invatam la varste mai mari si pe care ei le invata acum. Asa ca parintele este nevoit sa invete impreuna cu copilul sau, sa faca practic scoala din nou. Este obligat sa gaseasca metode pentru a-l ajuta sa inteleaga materia si sa-si poata face temele. Si sa nu va aud cu povestea aceea cum ca asta-i datoria invatatorului/profesorului dupa caz. O fi poate intr-o lume ideala. In realitatea noastra fie iti permiti sa trimiti copilul la pregatire pentru ca un profesor sa-i explice materia si sa-l faca sa priceapa problemele, fie te pui tu cu burta pe carte si te chinui impreuna cu copilul sa-i explici notiunile de matematica.

Aici intervine cartea lui Schneider care face parte din categoria Culegeri auxiliare. Aceasta trateaza metoda grafica pentru clasele 1,2 si 3. Pentru clasa a IV-a sunt tratate toate cele 4 metode de rezolvare a problemelor de aritmetica. Acestea sunt: metoda grafica, metoda falsei ipoteze, metoda comparatiei si metoda drumului invers. Pe langa informatii teortice gasim si teste grila cu probleme propuse pentru cele 4 clase de studiu. Eu mi-am achizitionat aceasta carte pentru ca sunt de parere ca nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca unui parinte cu copii in scoala primara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.