Radiografia unei marsavii judiciare – Traian Berbeceanu

Traian Berbeceanu este la origine un om simplu, un politist roman. Nu este un autor cu o cariera literara lunga in spate. Dar, memoriile pe care le-a scris in volumul Radiografia unei marsaviii judiciare ii deschid portile spre o adevarata cariera in domeniul literar.

In varsta de 46 de ani, Traian Berbeceanu si-a pus viata in slujba societatii romane. A fost declarat politistul anului in 2007 si 2013 la categoria „Combaterea criminalitatii organizate”. Autorul dezbate in cartea de fata cazul Berbeceanu, caz in care a fost implicat in mod direct.

Cartea se incadreaza la categoria Memorii Jurnal. A fost publicata in anul 2019 la editura Curtea Veche. Cu un continut de 424 de pagini, cartea se citeste in mod alert subiectul fiind unul de interes si de actualitate.

Radiografia unei marsavii judiciare – povestea unui politist roman

Cele 424 de pagini ale cartii sunt impartite astfel. Avem o parte, intitulata De ce acum? in care autorul ne vorbeste despre ceea ce l-a determinat sa scrie aceasta carte si motivele pentru care aceasta a fost publicata in 2019.

Urmeaza apoi cateva pagini structurate sub denumirea de Doua cuvinte, o prezentare a cartii realizata de procurorul Diana Pecincu.

A treia parte din cuprins intitulata Traian este omul pentru care romanii au iesit in strada este o relatare referitoare la aceasta carte realizata de catre avocata Raluca Botea, fost procuror DIICOT.

Cartea contine si un prolog intitulat De ce acest titlu? in care autorul ne explica motivele pentru care a hotarat sa aleaga un titlu atat de greu si sonor pentru cartea sa.

Cartea in sine se imparte in opt capitole. In aceste capitole Traian Berbeceanu ne face o prezentare a sa, a echipei cu care a lucrat la BCCO Alba Iulia dar si a operatiunilor la care acestia au luat parte de-a lungul timpului. Ne vorbeste despre perioda cand a fost arestat si motivele care au dus la arestarea sa. Ne povesteste despre dententie, control judiciar dar si despre oamenii care i-au fost alaturi in aceste clipe grele. Traian Berbeceanu ne vorbeste despre procesul care i-a fost intentat dar si despre sentinta din cazul Berbeceanu.

Radografia unei  marsavii judiciare – impresii personale

Dupa ce am citit aceasta carte, sunt convinsa ca Traian Berbeceanu mai are inca multe de spus si ar fi pacat sa nu continue sa scrie. Nu vreau sa intru in amanunte pentru ca nu-mi doresc sa va ofer spoilere. Aceasta este insa o carte pe care se merita sa o citesti, pentru ca te aduce aproape de tot ceea ce inseamna munca de politist. Este o carte reala, palpabila si care rezoneaza atat cu generatia noastra cat si cu multe altele care vor urma. Va invit sa o cititi si astept impresiile voastre.

Cartea este disponibila pe site-ul librariei online libris.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.