Serial: Hache

Hache este un serial de epoca spaniol din 2019 cotat de IMDb cu o nota de 6.2 din 10. Serialul are momentan un sezon de 8 episoade. Desi lansat la sfarsitul anului trecut, a fost deja reinnoit pentru sezonul 2. Este disponibil in reteaua Netflix.

Filmul ne prezinta viata narcotraficantilor spanioli din Barcelona anilor ’60. Helena este o femeie care cucereste inima liderului drogurilor din zona. Din dorinta de a-i putea oferi copilului ei posibilitatea unui trai mai bun patrunde in aceasta lume periculoasa plina de gangsteri, traficanti si primii politisti de la departamentul de narcotice.

Hache – distributie

Personajul principal al serialului si cel care da si numele acestuia este Helena. Hache este numele pe care liderul drogurilor, Malpica i-l da Helenei. Este interpretata de actrita spaniola Adriana Ugarte.

Adriana Ugarte in varsta de 35 de ani a mai jucat in drama cu influente de mistery si romantism intitulata Durante la tormenta din 2018 (Mirage). Filmul este cotat de IMDb cu 7.4 din 10. De asemeni are o nominalizare la premiile Bafta pentru  productia Julieta din 2016 realizata de recunoscutul regizor Pedro Almodovar.

Malpica, capul mafiei din Barcelona este interpretat de actorul Javier Ray. Pe acesta l-am mai intalnit in serialul Velvet si continoarea acestuia Velvet Colection. De asemeni a mai jucat si in Cocaine Coast.

Politistul Alejandro Vinuesa este interpretat de actorul Eduardo Noriega. Acesta are o cariera de succes in cinematografie spaniola dar si internationala. A jucat alaturi de Arnold Schwarzenegger in filmul The last stand.

Hache – impresii personale

Adriana Ugarte este o frumusete de femeie. Si cred ca asta este motivul pentru care am ales sa ma uit la acest serial. Asta, coloana sonora faina si decorul de epoca. Spaniolii chiar se pricep sa realizeze decoruri faine si se vede ca in filmele de epoca investesc mult in aceasta zona de interes. A contat si faptul ca pe Javier Ray il vazusem in Velvet, un serial pe care l-am urmarit cu mare interes.

Recunosc faptul ca aveam mai multe asteptari de la acest serial. Intriga e buna, actorii faini si decorul superb. Din pacate jocul actoricesc a cam lasat de dorit din punctul meu de vedere. Am senzatia ca Adriana Ugarte putea scoate mai mult din acest personaj. Hache imi da impresia unui personaj puternic si decis sa aiba lumea drogurilor la picioare. Insa Adriana Ugarte nu reuseste sa scoata asta in evidenta. Poate in sezonul doi va reusi sa scoata tot potentialul din acest personaj la iveala. Momentan pare doar un personaj slab. Nu este credibil ca un personaj atat de lipsit de forta poate zdruncina mafia din temelii.

Nuditatea nu lipseste din film. De fapt in general din filmele spaniole nu lipseste nuditatea. Si cum va spuneam Adriana Ugarte exceleaza la capitolul frumusete asa ca din punct de vedere imagistic nu aveti ce pierde.

Pe undeva mi s-a parut ca au incercat din Hache sa creeze un nou soi de Queen of South. Din pacate insa Adriana Ugarte nu este Alice Braga si nici macar Kate del Castillo.

Surprinzatoare in acest serial a fost prestatia lui Javier Ray. Va spun sincer ca nu l-am recunoscut. Personajul este foarte diferit de cel interpretat in Velvet. In aceste serial este mai tot timpul incruntat si asta il face greu de recunoscut.

Astept impresiile voastre in comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte