Necunoscuta – Mary Kubika

Necunoscuta este o carte scrisa de autoarea Mary Kubika. Pe Mary Kubika am descoperit-o acum cativa ani, cand am avut posibilitatea sa ma delectez cu cartea ei, Fata cea buna. Cartea este atat de bine scrisa si mi-a placut atat de mult incat atunci cand am avut posibilitatea de a incepe o noua carte scrisa de aceasta nu am stat pe ganduri.

Necunoscuta – impresii personale

Necunoscuta este scrisa in acelasi stil ca si Fata cea buna. Este un thriller psihologic intens. Cartea a aparut in tara noastra la editura Herg Benet in 2018. Face parte din colectia Passport.

Ce ai face daca ai vedea in ploaie o tanara tulburata cu un bebelus? Ai intoarce capul in alta parte sau a-i incerca s-o ajuti? Heidi a decis sa ajute, pentru ca Heidi mereu ajuta. Dar in final Heidi nu stie nimic despre aceasta fata, poate fi o criminala sau poate fi fugita de acasa. Pana unde merge ajutorul pe care il poti oferi unui om pe care l-ai intalnit pe strada? Ai lua aceasta persoana acasa? Heidi a facut-o. A trecut peste obiectiile familiei sale si a luat-o pe Willow acasa. Ce se intampla din momentul in care Willow ajunge in casa lui Heidi trebuie sa aflati voi.

Cartea dezbate intr-o maniera intensa tiparul psihologic al personajelor si ne ofera o lectie de viata si de morala in acelasi timp, Heidi este un bun samaritean si incearca sa faca ceea ce este corect si bine aducand-o pe Willow in casa ei. Dar cine este Willow si ce secrete ascunde aceasta?

Povestea ne este prezentata la persoana 1 din perspectiva a trei personaje: Heidi, Willow si Chris. Este aceeasi tehnica folosita ca si in Fata cea buna. Si are darul de a te apropia de personaje si de a simti trairile lor mult mai intens. Va intrebati probabil cine este Chris, ei bine, sotul lui Heidi.

Cum se imbina vietile celor trei personaje si cat de intensa este povestea lor de viata, va las pe voi sa descoperiti. Ce pot sa va spun este insa ca finalul nu este nici pe departe cel la care va asteptati. Este o poveste cu gust amar din care cu totii avem cate ceva de invatat.

2 comentarii publicate

  1. De când mi-am notat aceste două titluri de la autoare pe listă nu am reușit să citesc nici unul dintre ele. Dar acum, că mi-ai reamintit tu prin articol de ele, trebuie să fac ceva în sensul ăsta. Imediat! De n-ar fi însă toate celelalte cărți pe care le am deja și mă strigă din bibliotecă. 😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.