Fetele din Idlewild de Simone St. James

Fetele din Idlewild este un roman scris de autoarea canadiana Simone St. James. Despre autoare pot sa va spun ca a lucrat vreme de 20 de ani in televiziune inainte de a se dedica in intregime carierei literare. De-a lungul timpului a castigat o multime de premii literare.

Multe dintre cartile scrise de Simone St. James sunt disponibile in librariile din tara noastra. Din pacate insa, singura care este si tradusa este cartea de fata. Fetele din Idlewild a fost publicata la editura Herg Benet in 2018.

Fetele din Idlewild – despre crime in internate

Cred ca nu am mai citit carti cu crime si elemente supranaturale de pe vremea cand eram in liceu. Pe atunci eram fan al cartilor scrise de John Saul, nu ca acum n-as mai fi doar ca nu le-am mai citit cam de pe atunci. Asa ca pot sa va spun ca aceasta carte mi-a adus aminte exact de anii de liceu. O fi poate si din cauza subiectului amplasat intr-un internat de fete.

De fapt daca stau bine sa ma gandesc am mai citit ceva de genul mistery, crime, supranatural in ultimii ani. In general cartile scrise de A.J. Kazinski se incadreaza in aceasta categorie si cartea pe care am recenzat-o pe blog scrisa de autorul spaniol Julian Sanchez, Glasul mortilor.

Fetele din Idlewild este un roman plin de suspans chiar si fara nota de supranatural. Imi place foarte mult felul cum reuseste autoarea sa prezinte internatul in cele doua epoci, cea din 1950 si cea din 2014. Este un roman prezentat pe doua planuri temporale.

In prezent, 2014 o intalnim pe jurnalista Fiona care ia parte la un reportaj privind renovarea internatului ruinat de la Indlewild. Este atat de bine prezentata aceasta scena de catre autoare incat pur si simplu aveam impresia ca o vad pe Fiona cum se misca printre ruinele cladirii.

In trecut, la 1950 intalnim 4 tinere care studiau la internatul scolar Indlewild. Ne plimbam cu ele pe coridoarele internatului, le aflam povestile dramatice si le simtim frica pe masura ce se lasa noaptea in internat. Fiecare din cele 4 tinere vine cu propriul bagaj emotional, propriile traume si tu ca cititor le simti intens alaturi de ele.

Este totusi o carte ce are la baza crime asa ca atunci cand una dintre fete dispare intr-un mod inexplicabil, celelalte 3 cauta sa fuga din Indlewild ca sa nu aiba aceeasi soarta ca prietena lor. Si totusi, ce s-a intamplat cu aceasta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.