Tura de noapte de Michael Connelly

Tura de noapte este cel de-al 30-lea roman scris de autorul Michael Connelly. De-a lungul timpului ne-a prezentat eroi minunati in seriile pe care le-a scris pana la aceasta carte cum sunt detectivul Harry Bosch si avocatul Michey Haller. Acum a venit timpul sa descoperim o eroina in personajul politistei Renee Ballard.

Despre Michael Connelly pot sa va spun ca este un autor american de romane politiste. Este un autor multiplu premiat pentru operele sale ale carui carti s-au vandut in peste 60 milioane de exemplare in intreaga lume.

De asemeni, dintre cartile sale au fost si ecranizate. Dintre cartile care s-au bucurat de ecranizare pot sa va amintesc Legatura de sange din 1998 regizat de Clint Eastwood si in care acesta a si jucat. Filmul a aparut in 2002 si este cotat de IMDb cu o nota de 6.4 din 10. Un al roman care s-a bucurat de ecranizare este si Avocatul din limuzina in care joaca Matthew McConaughey. Acesta a aparut in 2011 si este cotat de IMDb cu o nota de 7.3 din 10.

Tura de noapte – despre ce-i vorba?

Renne Ballard este o politista care nu a acceptat hartuirea sexuala a superiorului si a depus plangere impotriva acestuia. Pentru ca nu este sustinuta de partenerul ei si nu are cum dovedi hartuirea, aceasta este mutata disciplinar in tura de noapte. Aceasta isi indeplineste atributiile de rutina si cazurile fara importanta fara sa se planga pana cand primesc un caz cu 5 morti intr-un club de noapte. Desi este inlaturata din ancheta care este pusa in asteptare continua sa investigheze in timpul liber. Cum se combina aceasta ancheta cu invetigarea agresiunii brutale a unei prostituate trebuie sa aflati voi. De asemeni politista noastra trebuie sa ancheteze si furtul unui card de credit. Aparent cele trei cazuri nu au nimic in comun, dar oare chiar asa sa fie?

Tura de noapte – impresii personale

De-a lungul timpului am facut cunostinta cu ambele personaje marcante ale lui Michael Connelly cei doi frati, politist si avocat, fiecare cu seria lui de carti.

Cu toate acestea pana acum nu am intalnit niciun personaj feminin marcant. Spun pana acum pentru ca dupa Bosch si Haller am descoperit-o pe ambitioasa politista Renne Ballard.

Este simpatica, dedicata si mereu in cautarea unui caz pe care sa-l duca pana la final. Asta si pentru ca fiind mutata disciplinar in tura de noapte, ia contact cu o multime de cazuri ca prim politist ajuns la fata locului, dar dupa este nevoita sa intocmeasca raportul preliminar si apoi sa predea cazul politistilor din tura de zi.

Ballard este o tipa inteligenta care pana la finalul cartii va deslusi toate misterele aparute la prima vedere dar si altele pe care le veti descoperi pe masura ce veti savura cartea.

Ritmul cartii este foarte alert. Sunt foarte multe personaje, martori la evenimente pe care Ballard face tot posibilul sa-i chestioneze fara ca sefii ei sa stie acest lucru. Ballard este un personaj complicat si cu siguranta autorul nu se va limita la o simpla carte cu ea ci ne pregateste o intreaga serie a carei protagonista va fi aceasta.

Romanul Tura de noapte este aparut la editura Rao. Aceasta face parte din categoria literatura universala.

Voi ce alte carti scrise de Michael Connelly ati mai citit?

P.S. Pe site-ul librariei online libris.ro gasiti 24 de carti scrise de autorul american atat traduse in romana cat si in engleza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte